Prospect Park V

14 juni 2009 - 27 september 2009
‘If someone keeps it up that long, there must be something good in it‘

Na twee edities met werk van jonge, veelbelovende kunstenaars, gevolgd door twee grootschalige projecten van kunstenaars in hun zogeheten midcareer gaat het Bonnefantenmuseum in Prospect Park V eens aan de keerzijde van ‘great expectations‘ - het min of meer gearriveerde kunstenaarschap - kijken. Het zoomt in op het werk van kunstenaars die ouder zijn.

De fase van jong en veelbelovend is cruciaal in elke carrière, die van een kunstenaar niet uitgezonderd. Later aanhaken kán, maar dan is hij of zij te oud voor aanmoedigingssubsidies en prijzen. De kunstwereld, musea voorop, schuiven die kunstenaars terzijde. Onbekend maakt onbemind.

Onder de titel If someone keeps it up that long, there must be something good in it staan vijf kunstenaars uit Nederland en België centraal die in werk en leven onverdroten hun eigen koers varen en zo een intrigerend, uitgekristalliseerd oeuvre hebben weten op te bouwen, en die op één na allen nog professioneel actief zijn: Dre Devens (1946 Heerlen - Maastricht), Capitaine Lonchamps (1953 Spa B), Marrigje de Maar (1944 Den Haag - Groningen), Rod Summers (1943 Dorset GB - Maastricht) en Toon Tersas (1924 Weert - 1995 Dessel B).

Dat volharding in het werk van deze vijf kunstenaars kwaliteit genereerde, althans dat suggereert de titel, is een opvatting die bijzonder discutabel is. Maar toch: als iemand de moed erin houdt, dan lijkt dat een aanwijzing, dan moet er toch iets goeds inzitten?

Te zien zijn ontroerende interieur-reisfoto‘s uit onder meer Rusland, China en Japan van Marrigje de Maar. Beschilderde en dichtbeschreven paneeltjes, doeken en werken op papier in boekvorm van kalligrafisch wonder Toon Tersas. Beschilderd fotomateriaal, dekbedden, gevarieerde objecten, films en geluidswerk ge nspireerd op het ‘neigisme‘ van pataphysicus Capitaine Lonchamps, het stijlvolle minimalisme in situ van Dre Devens en radicaal geluidswerk van audiopionier en -verzamelaar Rod Summers.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling verschijnt de catalogus If someone keeps it up that long, there must be something good in it, met teksten van Paula van den Bosch (voorwoord), Annemie van Laethem en Erik Croux over Toon Tersas; Capitaine Lonchamps: door Jean Michel Botquin, Reclaiming the senses door David W. Courtney over Dre Devens , At Home, Abroad door Ashley C. Givens over Marrigje de Maar; en teksten door Jesse Glass, T.J. Winter en Guus Smeets over Rod Summers.Dre Devens, memory of the incomprehensible 03 - A, 2003
Dre Devens, memory of the incomprehensible 03 - A, 2003 (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)


14 juni 2009 - 27 september 2009

Bonnefantenmuseum
Avenue Ceramique 250
6221 KX Maastricht
043-3290190
info@bonnefanten.nl
www.bonnefanten.nl

Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Dre Devens
Capitaine Lonchamps
Marrigje de Maar
Rod Summers
Toon Tersas

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
Huntenkunst
20 mei 2022 - 22 mei 2022, Ulft
Huntenkunst

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl