PPF6 - Loading... loop (the garden of nostalgia)

7 oktober 2020 - 18 oktober 2020

Noorderlicht wil jongeren in de toekomst structureel een plek geven binnen de organisatie en is daarom in het voorjaar van 2020 begonnen met het project Noorderlicht YOUNG. Doel is om een groep bevlogen jongeren die zich bezighouden met lens-based art voor langere tijd aan Noorderlicht te verbinden als klankbord en uiteindelijk wellicht als autonome programmeurs.

Alex Murphy, from the series Where's Wally
Alex Murphy, from the series Where's Wally (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Uit een aantal brainstormsessies voor en tijdens het Noorderlicht Fotofestival Generation Z ontstond een collectief van zes jongeren. De enige opdracht die Noorderlicht de groep gaf, was om het festivalthema als leidraad te nemen. Verder waren ze geheel vrij om werk te maken. Ze werken onder de naam PPF6.

Gedurende een kampeerweekend op het terrein van Museum Belvédère in augustus legden de zes de basis voor de eerste presentatie van Noorderlicht YOUNG. Loading... loop heet de tentoonstelling, omdat het leven voor hen aanvoelt als een geplande, vaak voorspelbare loop. De zes nog jonge kunstenaars verlangen vaak terug naar hun jeugd, naar een tijd waarin niet alles zinvol hoefde te zijn. Met een installatie van foto en video verbeelden ze hun verlangen naar de onbekommerde bubbel van vroeger door een nieuwe bubbel te creëren, een tuin van nostalgie, een verzameling 'zorgeloze kunst'.

Martijn Aleman (Nederland, 2000): Foto- en videograaf, student communicatie en multimediadesign. Vertaalt persoonlijke gevoelens en perspectieven naar visuele kunst.

Karyna Sheikh (Oekraïne, 2001): Derdejaars Minerva-student. Haar werk is sterk verbonden met digitale cultuur en visuals en ze is gefascineerd door kleur en cyberpunk-futuristische concepten.

Stefan Nuiver (Nederland, 1999): Jonge, maar ervaren filmmaker.

Alex Murphy (Ierland, 1998): Derdejaars Minerva-student. Zijn concepten zijn geïnspireerd door film, fotografie, beeldhouwkunst en ruimtelijk ontwerp.

Nina Matulessy (Nederland, 2002): Nina zit in het laatste jaar van de middelbare school en houdt zich al een paar jaar bezig met fotografie.

Job de Lange (Nederland, 1995): Derdejaars Minerva-student. Een dromer, die graag buiten de kaders denkt en in een beeld graag verschillende perspectieven tot leven laat komen.7 oktober 2020 - 18 oktober 2020

Noorderlicht Studio
Akerkhof 12
9711 JB Groningen
050-3182227
info@noorderlicht.com
www.noorderlicht.com
De galerie is geopend woensdag t/m zondag van 12.00-18.00 uur. Toegang gratis maar er moet wel een tijdslot worden gereserveerd via de website.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Martijn Aleman
Karyna Sheikh
Stefan Nuiver
Alex Murphy
Nina Matulessy
Job de Lange

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Trapped in my body
, online expositie
Trapped in my body
New York, 1977-1985
10 april 2021 - 12 juni 2021, Amsterdam
New York, 1977-1985
Past Present Future
9 april 2021 - 30 mei 2021, Amsterdam
Past Present Future

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl