Kunnen wij hier werken? - Polen in Polderland

Polen waren tot voor enkele jaren een kleine en stabiele bevolkingsgroep in Nederland, maar de laatste tijd stijgt hun aantal sterk. Op dit moment zijn er volgens schattingen minstens 150.000: ongeveer 1 op de 100 mensen in Nederland is Pools. Noord-Holland is één van de concentratiegebieden van Poolse immigranten in Nederland. Deze Polen werken in de agrarische sector, in de bouw, bij schoonmaakbedrijven en in fabrieken in Haarlem, Kennemerland en Noord-Holland.

Fotograaf en historicus Maria Hermes legde vast hoe en waar Poolse immigranten wonen, werken en hun vrije tijd besteden. Het Noord-Hollands Archief is zich als geen ander bewust van het belang van het bewaren van de geschiedenis voor de toekomst en schakelt fotografie in om tijdsbeelden op te tekenen en veilig te stellen voor latere generaties. Het heeft Maria Hermes opdracht gegeven de Poolse nieuwkomers in beeld te brengen, omdat zij nu al een deel van onze hedendaagse geschiedenis vormen.

De openingstijden van het archief zijn dinsdag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur en op zaterdag van 9.00-14.00 uur.Maria Hermes, Patryk Listos snijdt kool op zijn knieën in een veld van de laatste Nederlandse zuurkoolproducent, G. Kramer & Zonen in Zuid-Scharwoude
Maria Hermes, Patryk Listos snijdt kool op zijn knieën in een veld van de laatste Nederlandse zuurkoolproducent, G. Kramer & Zonen in Zuid-Scharwoude


28 augustus 2012 - 13 oktober 2012

Noord-Hollands Archief
Jansstraat 40
2011 RX Haarlem
023-5172700
info@noord-hollandsarchief.nl
www.noord-hollandsarchief.nl
@NHArchief (twitter)
De openingstijden van het archief zijn maandag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Maria Hermes

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Hijab Unravelled
24 oktober 2020 - 10 december 2020, Naarden-Vesting
Hijab Unravelled
Blauwdrukken van Nederlandse Wieren
16 oktober 2020 - 22 november 2020, Rotterdam
Blauwdrukken van Nederlandse Wieren
Mukayu
1 oktober 2020 - 21 november 2020, Amsterdam
Mukayu
Translations
3 oktober 2020 - 6 december 2020, Rotterdam
Translations

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl