Behind - Portretten van ‘Celebrities’

11 september 2009 - 28 november 2009
Pim Westerweel:
Het is nu ruim 35 jaar geleden dat mijn vriend en Bekende Nederlander Ruud ter Weijden mijn studio opende. Sinds die tijd wandel ik door het aangrenzende landgoed ‘Kommerrust’ mijn ‘rondjes’, net zoals de BN’er Rembrandt van Rijn dat rond 1645 deed met zijn vriend, de Amsterdamse belastingontvanger Johannes Uytenbogaert.
Op dit landgoed stond nl. het voormalige buitenhuis ‘Kommerrust’ van Uytenbogaert, dat in 1941 is afgebrand. Johannes Uytenbogaert stond model voor het schilderij de ‘Goudweger’. Er zijn etsen van Rembrandt bekend met de naam ‘Het landschap van de Goudweger’.
Vanaf 1974 wordt dit het decor van vele ‘BN’rs’. Bolland&Bolland, Rob de Nijs en Boudewijn de Groot, André Hazes, Pierre Janssen, Nico Haak, maar ook James Last en BZN en nog velen meer heb ik tegen dit decor en in de daar gelegen studio ‘vereeuwigd’. Het is een plek die voor mij verankerd is in mijn fotografisch geheugen.
Mijn eerste expositie, in het door mij georganiseerde FotoFestival Naarden, was in 2007 in het Klein Arsenaal van Jan des Bouvrie. Een overzicht van ruim 50 jaar fotografie werd samengevat in 165 foto’s. Lovende kritieken en met veel ‘celebrities’ aan de muur.
De ruim 6.000 portretten, die ik inmiddels van bekende Nederlanders heb gemaakt, kan ik onmogelijk aan de wanden van mijn kleine galerie aan de Bollelaan 4 hangen. Daarom ik heb een selectie gemaakt van ca. 100 portretten die mijns inziens het aanzien waard zijn.
In de afgelopen 35 jaar heb ik geleerd dat ‘Bekende Nederlanders’ met capaciteiten, of het nou schrijvers, tv-presentatoren acteurs of wat dan ook zijn, respect hebben voor anderen, en ook voor fotografen. Ik heb ze dan ook altijd met respect gefotografeerd.

De galerie is geopend op zaterdag van 12-17 uur en op afspraak.Pim Westerweel, Andre Hazes in de Bestevaerstraat in Amsterdam (de eerste LP-hoes van Andre)
Pim Westerweel, Andre Hazes in de Bestevaerstraat in Amsterdam (de eerste LP-hoes van Andre) (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)


11 september 2009 - 28 november 2009

Vintage Photo Naarden
Bollelaan 4
1411 JW Naarden
035-6943108, 06-54303031
pimwfoto@xs4all.nl
www.vintagephotonaarden.nl
De galerie is op afspraak geopend.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Pim Westerweel

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

... van Tijd & Eeuwigheid ...
26 februari 2021 - 2 april 2021, Oosterhout
... van Tijd & Eeuwigheid ...
Solitaire
, online expositie
Solitaire
Landschappen
, online expositie
Landschappen
Veerkracht
1 februari 2021 - 31 maart 2021, Venlo
Veerkracht
Portretten
, online expositie
Portretten
Symbolen van klimaatverandering en hoop
, online expositie
Symbolen van klimaatverandering en hoop
Fotocollectief Utrecht
, online expositie
Fotocollectief Utrecht
Webinar met Rogier van 't Slot
3 maart 2021 (20.00 uur), Online
Webinar met Rogier van 't Slot
The Music I Saw
, online
The Music I Saw
Three Little Birds
28 januari 2021 - 4 april 2021, Amsterdam
Three Little Birds

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl