Foto’s op wandtegels

1 augustus 2009 - 1 oktober 2009
In Atelier KK te Naarden wordt fotowerk op keramische tegels geëxposeerd van de Naardense fotograaf Pim Westerweel. Een tiental werken op tableaux en ‘stand alones’, in kleur en zwart/wit en van figuratief tot abstract.

Pim Westerweel maakt al vanaf de jaren 70 fotografische dessins voor gordijnstoffen, kadopapier en vloerbedekking. Meestal waren dat abstracte ontwerpen. Voor deze tegelmotieven heeft hij veel figuratief werk gebruikt uit zijn omvangrijke archief. Ook uit zijn archief van dessins zijn motieven te gebruiken die oorspronkelijk zijn ontworpen voor behang of gordijnstoffen. Deze ontwerpen staan in zogenaamd rapport, wat betekend dat er geen begin en eind aan is, waardoor het patroon eindeloos herhaald kan worden. Deze repeterende tegelmotieven kunnen bij goed gebruik een schitterend beeld opleveren.

Vroeger werden de keramische tegels geschilderd, maar door een nieuw procédé (geen screenprint) is het mogelijk om foto’s natuurzuiver in het glazuur aan te brengen. Bij een temperatuur van 800 graden wordt er een folie op de tegel gebakken. Deze fototegels zijn rastervrij, duizend jaar kleurecht en waterbestendig. Ook voor buitenwanden in de tuin of aan de voorgevel van het huis is het mogelijk om een fotografisch tegeltableau aan te brengen. Tevens is het mogelijk om foto’s op gehard glas aan te brengen. Ideaal voor badkamerafscheidingen of als decoratie in het huiselijk interieur of werkomgeving.

Pim Westerweel maakt meestal vooraf een art-impression. Het interieur wordt eerst gefotografeerd met de te decoreren wand. Op deze wand wordt het gekozen ontwerp digitaal geprojecteerd, zodat er een indruk ontstaat hoe het kunstwerk tot uiting komt. Het is nou eenmaal moeilijk om te zeggen ‘Zet U dit tableau maar even op de badkamerwand’ om vervolgens te zeggen: ‘Nee doet U toch maar een ander motiefje!’. Als er geen geschikt archiefmateriaal voorhanden is wordt er in overleg een nieuw beeld en/of idee gecreëerd.

Atelier KK is geopend woensdag tot vrijdag van 11.00-17.00 uur, zaterdag van 12.00-16.00 uur en de eerste zondag van de maand van 13:00-16:00 uur. Op dinsdag is het atelier enkel op afspraak geopend.Pim Westerweel
Pim Westerweel


1 augustus 2009 - 1 oktober 2009

Atelier KK
Marktstraat 5
1411 CX Naarden
035-6321871
info@atelierkk.nl
www.atelierkk.nl

Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Pim Westerweel

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

... van Tijd & Eeuwigheid ...
26 februari 2021 - 2 april 2021, Oosterhout
... van Tijd & Eeuwigheid ...
Solitaire
, online expositie
Solitaire
Landschappen
, online expositie
Landschappen
Veerkracht
1 februari 2021 - 31 maart 2021, Venlo
Veerkracht
Portretten
, online expositie
Portretten
Symbolen van klimaatverandering en hoop
, online expositie
Symbolen van klimaatverandering en hoop
Fotocollectief Utrecht
, online expositie
Fotocollectief Utrecht
Webinar met Rogier van 't Slot
3 maart 2021 (20.00 uur), Online
Webinar met Rogier van 't Slot
The Music I Saw
, online
The Music I Saw
Three Little Birds
28 januari 2021 - 4 april 2021, Amsterdam
Three Little Birds

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl