PictureThis Special

20 oktober 2021 (19.30-22.00 uur)

Op woensdagavond 20 oktober organiseren het International Photo Festival Leiden (IPFL) en PictureThis Den Haag een speciale Leidse editie. In een avondvullend programma komen vier IPFL-fotografen aan het woord: Jesper Boot, Erik van Cuyk, Carla Kogelman en Kiki Groot, respectievelijk twee fotografen van de huidige editie, waaronder de winnaar, en twee alumni IPFL-fotografen van eerdere edities.

Carla Kogelman
Carla Kogelman (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Aan de hand van diepte-interviews krijgt het publiek een inkijkje in het leven en het werk van deze vier professionele fotografen. Wat zijn hun drijfveren, hoe ontstaan hun projecten en wat is hun werkwijze? Ook vertellen zij over hun ontwikkeling als professionele fotograaf.

Jesper Boot is de winnaar van de huidige editie, met zijn serie Power. Met deze serie waarschuwt Boot je om beter te kijken naar zijn foto's. Het is zijn werkelijkheid die hij gecreëerd heeft en deze is niet vanzelfsprekend de onze.

Erik van Cuyk maakte voor zijn serie Rijnwijk - Mijn Wijk een jaar lang foto's van het 'Ik heb in een tent in het midden van de wijk gebivakkeerd, zodat mensen wisten dat ik er was en dat ze wanneer ze wilden, langs konden komen,' vertelde van Cuyk. Dat leverde mooie foto's op waarin het dagelijks leven in de wijk centraal staat.

Carla Kogelmans vangt het dagelijks leven van kinderen op een natuurlijke maar toch indringende manier. Haar kracht ligt in lange termijn projecten. Met haar project Ich bin Waldviertel won ze twee keer (2014 en 2018) de eerste prijs bij World Press Photo. Kogelman toonde deze serie als alumni IPFL-fotograaf tijdens de derde editie in 2015.

Kiki Groot is met haar fotografie altijd op zoek naar het verhaal achter de mens. Waarin en waardoor onderscheidt de een zich van de ander. Groot won in 2015 de prestigieuze SO Student Award met haar langlopend project Zoekogen over de kleine wereld van het bijzondere jongetje Mikey. Sinds 2018 werkt ze veelvuldig voor de Volkskrant als portretfotograaf. Groot toonde de serie Zoekogen als alumni IPFL-fotograaf tijdens de vierde editie in 2018.

De fotoseries van de vier bovengenoemde IPFL-fotografen zijn momenteel te zien in een buitenexpositie van het International Photo Festival Leiden in het Singelpark in Leiden.

Toegang is 11 euro en aanmelden kan via deze link.20 oktober 2021 (19.30-22.00 uur)

Wibar Leiden
Willem Barentzstraat 39
2315 TZ Leiden
06-23885486
picturethisdenhaag@gmail.com
www.picturethisdenhaag.nl

Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Jesper Boot
Erik van Cuyk
Carla Kogelman
Kiki Groot

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Industriële foto's
online expositie,
Industriële foto's
Portfolio Wim Stolwerk
portfolio, Vinkeveen
Portfolio Wim Stolwerk
On the Road | Slow Happiness
5 januari 2021 - 11 februari 2022, Enschede
On the Road | Slow Happiness

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl