Photography Extended III

6 februari 2016 - 8 mei 2016

Voor de derde keer toont Museum Het Valkhof in Nijmegen het werk van een aantal Nederlandse fotografen die zich bezighouden met geënsceneerde fotografie.Twaalf fotografen laten recent werk zien, dat veelal voor het eerst aan publiek getoond wordt.

Csilla Klenyánszki, Flask, 2014
Csilla Klenyánszki, Flask, 2014

De expositie, die deze keer is samengesteld door gastcurator Nelly Voorhuis, geeft met meer dan 70 fotobeelden een kleurrijk overzicht van de diversiteit van het werk van kunstenaars die zich met deze vorm van fotografie bezighouden. Fotograaf Ruud van Empel is de initiator van deze reeks tentoonstellingen, waarvan de eerdere edities, Foto(=)Kunst (2011) en Photography Extended (2013), zeer succesvol waren.Creatie van een nieuwe werkelijkheid
Bij de geënsceneerde fotografie legt de kunstenaar een beeld vast dat met zorg is gepland en voorbereid. Technische mogelijkheden worden benut om het proces maximaal te beheersen, het toeval wordt zoveel mogelijk uitgesloten. Met zorgvuldig gekozen objecten, figuren en achtergronden wordt een nieuwe werkelijkheid gecreëerd. De beelden zijn veelal bewerkt met digitale technieken, zodat er uiteindelijk een gemanipuleerde voorstelling ontstaat.Zowel het technische traject om het beeld te construeren, als het proces van waarneming van de toeschouwer - die zijn ogen bijna niet kan geloven - zijn bij geënsceneerde fotografie wezenlijk anders dan bij de traditionele vorm. Beide processen zijn uitgebreider en complexer: extended.

Deelnemende fotografen
In totaal zal werk van 12 kunstenaars te zien zijn: Ruth van Beek, Kim Boske, Popel Coumou, Femke Dekkers, Scarlett Hooft Graafland, Csilla Klenyánszki, Juul Kraijer, Diana Scherer, Marleen Sleeuwits, Isabelle Wenzel, Manon Wertenbroek en Jacquie Maria Wessels.

Nederlandse fotografie internationaal geroemd
Nederland staat in de kunstwereld bekend om de hoge kwaliteit van de fotografie in verschillende disciplines. Met vernieuwende fotografische visies op de werkelijkheid maken Nederlandse fotografen ook internationaal naam.

Fotografieworkshops
Gedurende de tentoonstellingsperiode wordt op zes zondagen de workshop Fotografie moeilijk? Nee, gewoon doen! georganiseerd. Het zijn totaal vier verschillende familieworkshops met de thema's lichtschrijven, animatie, kleine mensen in het museum en portret & architectuur. Meer informatie over de workshops is te vinden op de website van het museum.

Publicatie
Bij de expositie Photography Extended III verzorgt MuseumHet Valkhof een gelijknamige publicatiemet daarin informatie en afbeeldingen van het werk van de exposerende fotografen. De publicatie is te koop in de Museumwinkel voor 9,95 euro.

6 februari 2016 - 8 mei 2016

Museum Het Valkhof
Kelfkensbos 59
6511 TB Nijmegen
024-3608805
mhv@museumhetvalkhof.nl
www.museumhetvalkhof.nl
Het museum is geopend dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur. Het museum is ook geopend opGoede Vrijdag, beide paasdagen, 5 mei, Hemelvaart, beide pinksterdagen, 2e kerstdag en Oudejaarsdag. Het museum is gesloten op Nieuwjaarsdag, Koningsdag, de vrijdag van de intocht van de Vierdaagse en 1e kerstdag.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Ruth van Beek
Kim Boske
Popel Coumou
Femke Dekkers
Scarlett Hooft Graafland
Csilla Klenyánszki
Juul Kraijer
Diana Scherer
Marleen Sleeuwits
Isabelle Wenzel
Manon Wertenbroek
Jacquie Maria Wessels

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
Huntenkunst
20 mei 2022 - 22 mei 2022, Ulft
Huntenkunst

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl