Other Photographic Matters

6 februari 2020 - 9 februari 2020

De samenhang tussen de makers is dat ze fotografie als startpunt gebruiken en de noodzaak voelen om die te mixen met andere kunstdisciplines om hun verhaal vollediger te maken. Other Photographic Matters toont hoe fotografie kan evolueren. Het is een samengestelde expositie waarin de individuele makers samen een geheel vormen.

Mariëlle Gebben, Into another dimension IV
Mariëlle Gebben, Into another dimension IV (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Fotografie ontwikkelt zich als discipline en neemt een steeds serieuzere plek in de beeldende kunst in. Een ontwikkeling is dat fotografen andere kunstvormen aan hun werkproces verbinden en zo hybride vormen laten ontstaan. 'Het aardige is dat de achtergrond van het verhaal, dat oorspronkelijk al zo aanwezig is in fotografie, ook in de mengvormen een belangrijk uitgangspunt is,' zegt deelnemer Matt de Groot. 'Een motivatie om fotografie met andere disciplines te mixen is de behoefte verhalen completer te maken'.Hoe de fotografen hun werk combineren met andere kunstdisciplines varieert. Soms vormt een foto de start voor een werk dat uiteindelijk een andere vorm krijgt, soms gaan foto's interactie aan met objecten, soms vormt de ruimte een integraal onderdeel van het fotografische werk. Fotografie beperkt zich in Other Photographic Matters nooit tot een op zichzelf staand beeld aan de muur.

Rond de expositie is een aantal activiteiten. De feestelijke opening is op donderdag 6 februari vanaf 17.00 uur, met om 17.30 uur een voordracht door dichter Harry Oonk. Vrijdag 7 februari is er om 17.00 uur de gelegenheid om samen met alle makers het weekend in te luiden met een drankje. Zondag 9 februari is er om 14.00 uur een unieke kans om professioneel advies in te winnen bij Mulan Go (GoMulan Gallery) en Luuk Hoogewerf (Christie's). Zij gaan met het publiek in gesprek over het spotten van talent en het aankopen van kunst.

6 februari 2020 - 9 februari 2020

Hilton Rotterdam
Weena 10
3012 CM Rotterdam
06-41237338
info.rotterdam@hilton.com
rotterdam.hilton.com
De expositie is te bekijken op 6 februari van 11.00-22.00 uur en 7-9 februari van 11.00-19.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Arjan Post
Birgit Matschullat
Els Kocken
Godelieve Krekelberg
Jasmijn Duterloo
Jessica Scholtes
Mariëlle Gebben
Matt de Groot
Niels Watermulder
Tobias Asser

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Trapped in my body
, online expositie
Trapped in my body
New York, 1977-1985
10 april 2021 - 12 juni 2021, Amsterdam
New York, 1977-1985
Past Present Future
9 april 2021 - 30 mei 2021, Amsterdam
Past Present Future

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl