Photo020 aan tafel met Scarlett Hooft Graafland (livestream)

6 mei 2020

Scarlett Hooft Graafland (1973) staat bekend om haar zorgvuldig gechoreografeerde surrealistische fotografie. Ze is fotograaf, beeldenmaker, onderzoeker en avonturier. Scarlett creëert scenes uit de meest geïsoleerde uithoeken van de wereld: in het noorden van Canada wikkelt ze een neonkleurig touw om een iglo en op de zoutvlaktes van Bolivia maakt ze met gedroogde kruiden een kleurrijk tapijt. Ze bedenkt ter plekke wat ze wil fotograferen, zoekt naar materialen en improviseert met situaties, daarbij werkt ze vaak samen met lokale kunstenaars en bewoners.

Scarlett Hooft Graafland
Scarlett Hooft Graafland

Scarlett wacht op hét moment, legt de actie vast en alles verdwijnt weer in het niets. Het is de foto die voortleeft en onze fantasie prikkelt maar tevens oproept oneindig zuinig te zijn op onze planeet. Zelfs spreekt ze over sculpturen die ze in het landschap plaatst. Scarlett houdt van de spanning van locaties waar mensen dicht op de natuur leven. Al haar werk is analoog tot stand gekomen zonder gebruik van Photoshop. Haar interacties weerspiegelen een uitwisseling tussen het grenzeloze rijk van de natuur en de relatieve grenzen van cultuur.

'Wat me duwt om afgelegen plekken te verkennen, is mijn heimwee naar regio's die nog volledig natuurlijk zijn. Onaangeroerde plaatsen, waar mensen nauwelijks zijn tussengekomen. Ik ben gefascineerd door hoe mensen het volhouden en overleven ondanks de omstandigheden die vaak ruw en rigoureus zijn.'

Scarlett Hooft Graafland studeerde af aan de koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en ontving een MFA in beeldhouwkunst aan Parson's School of Design, New York. Haar werk is opgenomen in verschillende internationale museumcollecties en was onder andere te zien in Huis Marseille in Amsterdam, Museum Valkhof Nijmegen, Landskrona Museum Zweden, Museum of Photography Seoul, Museo Nacional de Arte Bolivia en het Mocca Museum Toronto.Programma
Aanvang webinar om 20.00 uur.
Link voor inloggen wordt verstuurd via e-mail om 19.00 uur, webinar omgeving open voor inloggen om 19.45 uur.
Deelname aan het webinar is gratis. Wees er snel bij en meld je aan, want vol is vol!

6 mei 2020

Photo020
Livestream
Amsterdam
info@photo020.nl
www.photo020.nl

Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Scarlett Hooft Graafland

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Trapped in my body
, online expositie
Trapped in my body
New York, 1977-1985
10 april 2021 - 12 juni 2021, Amsterdam
New York, 1977-1985
Past Present Future
9 april 2021 - 30 mei 2021, Amsterdam
Past Present Future

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl