Een Stille Blik

Een Stille Blik van Peter Veltman (1947, Amsterdam) is een exercitie in bewust kijken gespeend van glamour, mode of hype. Peter Veltmans werk, zowel zijn schilderijen als zijn fotografie, wordt gekenmerkt door emotie.

Peter Veltman
Peter Veltman

Melancholische zwart-wit landschappen gehuld in mist. Houten huizen in verschillende fases van afbladderende verf en verval. Een bootje, verroest en vermost, gevangen in het ijs van een bevroren gracht. Verstilde zeelandschappen, waar de benevelde horizon een gevoel van weemoed oproept. Tegelijkertijd ook dierenportretten; duiven, hanen, paarden en zwanen waar een flinke dosis optische humor in doorschemert.Peter Veltman was van jongs af aan al bezeten van tekenen, schilderen en fotograferen. Al vanaf zijn 17e begon hij met vrienden te exposeren in buurthuizen en publieke ruimtes. Vanaf 1974 volgde hij de eerstegraads opleiding voor tekenleraren aan de Gerrit Rietveld Academie waar hij met succes in 1979 afstudeerde. Gevolgd door een jaar op de afdeling grafische kunsten van de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Peter Veltman fotografeerde al wel, maar deed dat voornamelijk in dienst van zijn schilderwerk. Na een carrière als docent tekenen en kunstgeschiedenis en vervolgens als autonoom schilder, is hij zich pas sinds 2008 voornamelijk toe gaan leggen op fotografisch werk. Hij richt zich op een breed scala aan onderwerpen; van stadsgezichten tot landschapsfotografie, van architectuur tot natuur, van figuratief tot abstracties.

Peter Veltman zal aanwezig zijn tijdens de opening op zaterdag 20 mei van 17.00-19.00 uur.

20 mei 2017 - 1 juli 2017

Gallery WM
Elandsgracht 35
1016 TN Amsterdam
020-4211113
gallery@gallerywm.com
www.gallerywm.com
De galerie is geopend woensdag t/m zaterdag van 13.00-18.00 uur.

Er is werk te zien van
Peter Veltman

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

In The Picture
8 september 2019 - 8 december 2019, Bergen NH
In The Picture
Killer Queens
11 september 2019 - 13 oktober 2019, Voorburg
Killer Queens
Congo Tales
14 september 2019 - 5 januari 2020, Zwolle
Congo Tales

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl