Oom Dick

20 mei 2017 - 18 juni 2017

De vader van fotograaf Caroline Penris had een kleur- rijke oom: wijnhandelaar, eigenaar van Hotel De Zalm in Den Haag, sigarenliefhebber, familieman en correspondentieschaker, Dick Meiners [1880 - 1970]. In de periode van 1912 tot 1930 heeft hij veel gefotografeerd. Twee wijnkisten met kleuropnames en glasnegatieven waaronder veel stereobeelden hebben zo'n 65 jaar bij vader Penris in de kelder, de zolder en onder het bed gestaan. Nu zijn ze als een gevonden schat die gezien moet worden.

Caroline Penris en Oom Dick
Caroline Penris en Oom Dick (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Dagboekfragment Oom Dick: 'Carel van H. heeft me zijn nieuw model camera geleend, een die stereobeelden kan maken. De hele week mag ik ermee 'spelen' heeft hij me beloofd. Hij gebruikt er zolang wel een van zijn vader, zei hij. En hij heeft me uitgenodigd de camera terug te brengen naar Huize Ruurlo. Daar zou ik dan met zijn vader kunnen converseren over deze nieuwe liefhebberij. Een waar voorrecht, want de baron behoort tot de eersten die in Nederland de fotografie beoefenden.'Caroline Penris volgt het spoor van zijn nagelaten her- inneringen. Zij correspondeert met de beelden van oom Dick door er een tegenbeeld naast te plaatsen. Gitte Brugman schrijft het dagboek van oom Dick.

Fantasie, inlevingsvermogen en historisch besef zijn de gereedschappen waarmee oom Dick zijn comeback maakt. De geluidsfragmenten in het digitale dagboek maken het levensecht.

20 mei 2017 - 18 juni 2017

Fotofestival Naarden OFF
Cattenhagestraat 14
1411 CT Naarden-Vesting
carolinepenris@gmail.com
www.oomdick.nl

Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Caroline Penris

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Spectacle
10 juni 2021 - 30 januari 2022, Den Haag
Spectacle
Pride Photo
12 juni 2021 - 1 juli 2021, Amsterdam
Pride Photo
Women by Women
15 juni 2021 - 29 augustus 2021, Amsterdam
Women by Women

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl