De vrijwillige brandweer

Brandweer Tilburg / Post Berkel-Enschot telt 24 vrijwillige brandweerlieden, 20 mannen en 4 vrouwen. Deze vrijwilligers krijgen dezelfde opleiding als de beroepsbrandweermensen en worden als eerste ingezet bij o.a. brand en ongevallen in de regio.

Er wordt veel samengewerkt met de beroepsbrandweerlieden. Het enige verschil is dat de beroeps in de eerste plaats brandweer zijn, en daarnaast binnen de brandweer extra taken hebben, terwijl de vrijwillige brandweermensen een gewone baan hebben en ernaast als vrijwilliger lid van de brandweer zijn. Verschillen in deskundigheid en vakbekwaamheid zijn er niet. Eén avond per week hebben ze conditietraining, drie keer per maand een oefenavond en één avond per week gaan ze voor opleiding en training naar school. Daarnaast zijn de vrijwilligers 24 uur per dag oproepbaar, 365 dagen per jaar: een zware taak en verantwoordelijkheid.

‘Heb je eenmaal het brandweervirus, dan kom je er moeilijk of niet meer van af. De brandweermensen zijn trots op hun dorp en dragen graag hun steentje bij aan een veilige omgeving. Het is een heel hecht - en serieus team. De vrijwilligers worden soms midden in de nacht uit hun bed opgeroepen, maar ze komen nooit mopperend binnen. Ze doen het werk met liefde en overtuiging.’ aldus Dré Hendriks, Teamleider Brandweer Berkel-Enschot.

In april 2010 bezocht fotograaf Paul van Wijngaarden de vrijwillige brandweermensen van Brandweer Post Berkel-Enschot in hun dagelijkse werk en zag de trots en passie voor het brandweerpak. De expositie bestaat uit 24 portretten.

Het cultureel centrum is geopend maandag t/m donderdag van 10.00-22.00 uur en vrijdag van 10.00-17.00 uur. De expositie wordt op 9 januari om 14.15 uur geopend.Paul van Wijngaarden
Paul van Wijngaarden


21 december 2010 - 30 januari 2011

Cultureel Centrum De Schalm
Eikenbosch 1
5056 GB Berkel-Enschot
013-5331333
info@deschalm.net

Er is werk te zien van
Paul van Wijngaarden

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Freckles & More
11 juli 2020 - 27 september 2020, Zutphen
Freckles & More
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
18 juli 2020 - 20 september 2020, Heerenveen
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl