Love & Marriage

13 september 2014 - 7 december 2014
Huwelijksfotografen leggen ‘de mooiste dag’ van twee mensen voor de eeuwigheid vast. Paul Breuker fotografeert al bijna vijfentwintig jaar de bijzondere en intieme momenten van bruiloften voor, en achter de schermen, van het aankleden en de spanning vooraf tot en met het afscheid van het bruidspaar. De fototentoonstelling Love & Marriage toont hartverwarmende beelden van deze persoonlijke momenten. De tentoonstelling maakt onderdeel uit van de landelijke Fotoweek. Deze ode aan de fotografie staat dit jaar in het teken van het thema Kijk! Mijn Geluk.

Paul Breuker is een echte mensenfotograaf, hij houdt van de karakters die hij fotografeert en heeft het vermogen om een heel verhaal te vertellen in één beeld. De bruidegom die onderweg toch nog even zijn andere broek wil aantrekken. Het bruidspaar dat zo’n honger heeft dat er onderweg even een frietje gegeten moet worden en de baby die in de mensenmassa niet wil slapen en daarom gewoon even buiten op het gras gelegd wordt. Ook tijdens trouwerijen is niets menselijks ons vreemd, Breuker is de stille fotograaf die dit allemaal vastlegt. Wanneer hij voor in de bruidsauto zit en zijn lens naar achter richt, pakt hij die momenten waarop de officiële rol even wordt losgelaten en het bruidspaar het dichtst bij zichzelf komt. Zoals de blonde bruid, die in haar eenvoudige, witte trouwjurk tussen haar vader en moeder zit. Hun blik is nagenoeg identiek. De toeschouwer gaat op zoek naar gelijkenissen en verschillen. De foto is zo sereen als de bruid.

Onverbloemd
Paul Breuker fotografeert in zijn leven ruim tweehonderd bruidsparen met als resultaat duizenden foto’s van de romantiek van bruiloften. Soms ontroerende, soms humoristische, en bijna altijd zeer herkenbare situaties. De beelden tonen de bruidsparen en families ook vaak onverbloemd en ontdaan van alle glamour die gebruikelijk is bij huwelijksfotografie. De meest mooie maar ook de meest emotionele momenten komen voorbij. De bruid die ’s-ochtends voor de ceremonie op de bedrand van haar doodzieke vader zit en hem over zijn gezicht streelt. Pas na enige tijd kijken naar het beeld valt in de achtergrond het geschoeide kunstbeen op. Vol trots kijkt de man naar zijn beeldschone dochter, het blijkt een van hun laatste foto’s samen.

Publicatie
Tijdens de tentoonstelling is de publicatie ‘Bruiloften’ van Paul Breuker te koop in de Kunsthalwinkel, bestaande uit een box met de magazines ‘De mooiste dag van je leven’ en ‘Ze leefden nog lang en gelukkig’. ISBN NL 978-90-814481-0-9.

De openingstijden van de Kunsthal zijn dinsdag t/m zaterdag 10.00-17.00 uur en zon- en feestdagen 11.00-17.00 uur.Paul Breuker
Paul Breuker


13 september 2014 - 7 december 2014

Kunsthal
Museumpark, Westzeedijk 341
3015 AA Rotterdam
010-4400301
communicatie@kunsthal.nl
www.kunsthal.nl
De openingstijden van de Kunsthal zijn dinsdag t/m zaterdag 10.00-17.00 uur en zon- en feestdagen 11.00-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Paul Breuker

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

... van Tijd & Eeuwigheid ...
26 februari 2021 - 2 april 2021, Oosterhout
... van Tijd & Eeuwigheid ...
Solitaire
, online expositie
Solitaire
Landschappen
, online expositie
Landschappen
Veerkracht
1 februari 2021 - 31 maart 2021, Venlo
Veerkracht
Portretten
, online expositie
Portretten
Symbolen van klimaatverandering en hoop
, online expositie
Symbolen van klimaatverandering en hoop
Fotocollectief Utrecht
, online expositie
Fotocollectief Utrecht
Webinar met Rogier van 't Slot
3 maart 2021 (20.00 uur), Online
Webinar met Rogier van 't Slot
The Music I Saw
, online
The Music I Saw
Three Little Birds
28 januari 2021 - 4 april 2021, Amsterdam
Three Little Birds

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl