Jazz in Kasteel

Fotograaf Paul Bergen exposeert jazzfotografie in Fotogalerie In de Gewelven. Artiesten van diverse pluimage in talloze omstandigheden kreeg hij voor de lens.

De Amerikaanse jazzgitarist Pat Metheny drinkt relaxed een milkshake achter het podium. De Franse jazzpianist Michel Petrucciani dankt het publiek uitbundig aan het eind van zijn optreden. De Britse zangeres Adele als onbevangen 19-jarig meisje met de onschuld in haar ogen. Slechts een greep uit de dertig foto’s die in de Woerdense fotogalerie te zien zijn.

Gefascineerd door het werk van jazzfotografen als Herman Leonard, William Claxton en Ed van der Elsken begon Paul Bergen al op jonge leeftijd met fotograferen. Inmiddels is hij alweer bijna vijfentwintig jaar als professioneel fotograaf actief.

Freelancer Paul Bergen heeft door de jaren heen allerlei onderwerpen gefotografeerd: sport, nieuws, portretten en reportages. Zijn hart bleek toch bij de muziekfotografie te liggen en momenteel is het fotograferen van concerten en portretteren van muzikanten het belangrijkste in het bestaan van de fotograaf. Vele grootheden heeft hij voor zijn lens gehad, onder meer Herbie Hancock, Michael Brecker, Wayne Shorter, Joshua Redman, Branford Marsalis, Iggy Pop, Nirvana, Pearl Jam, Mary J. Blige, Isaac Hayes en Amy Winehouse.

In een tijd dat de omstandigheden bij het fotograferen van concerten steeds moeilijker worden, weet Bergen het hoofd boven water te houden en zich te onderscheiden. Wat vooral geldt is de drang om toch weer die ene karakteristieke plaat te maken. Dat doet Bergen door als het even kan een andere positie te kiezen. Hij is dan ook regelmatig op het podium te vinden of in een kleedkamer om een artiest op een andere manier vast te leggen. Paul Bergen: ‘Dat houdt het werk leuk en daardoor blijf ik scherp. Op die manier kan ik het dus nog heel lang blijven volhouden.’

Paul Bergen is onder meer werkzaam voor het Algemeen Dagblad, Parool, Mojo, ANP, North Sea Jazz en OOR. Zijn archief bestaat uit ruim 15.000 foto’s die zijn ondergebracht bij beeldbanken in diverse landen. Zijn foto’s hebben inmiddels in alle bladen en kranten gestaan, zowel in binnen- als buitenland.

De openingstijden van de galerie zijn dinsdag t/m zondag van 11.00-22.00 uur.Paul Bergen, ChrisMcBride
Paul Bergen, ChrisMcBride


10 juni 2012 - 19 september 2012

Fotogalerie In de Gewelven
Kasteel 3
3441 BZ Woerden
info@fotogalerieindegewelven.nl

Er is werk te zien van
Paul Bergen

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Freckles & More
11 juli 2020 - 27 september 2020, Zutphen
Freckles & More
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
18 juli 2020 - 20 september 2020, Heerenveen
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl