Foto’s studenten Hans van Ommeren in beeld

In deze expositie de foto’s van dertien studenten en die van hun docent Hans van Ommeren. De groep fotografeert al twee jaar intensief met elkaar. Talloze avonden in de studio van hun docent en fototochten door het hele land leveren een fraai assortiment aan beelden op. Onder de indruk van het niveau nodigde Dies Groot de leerlingen uit voor een expositie.

Iedere deelnemer toont één of meerdere foto’s die zij zelf hebben uitgekozen. Hans van Ommeren draagt zorg voor het printwerk. ‘De cursisten hebben allen hun eigen stijl en voorkeur, waardoor een zeer gevarieerd overzicht ontstaat’, legt Van Ommeren uit. ‘Ook in niveau is er een diversiteit, de ervaren fotograaf staat zij aan zij met de beginner. De professional en de amateur slaan de handen ineen, een fraai proces. Tweerichtingsverkeer ontstaat spelenderwijs, ze leren van elkaar. Kennis en inzicht, maar ook durven dromen tijdens het fotograferen’. Van Ommeren geeft al een kwart eeuw les aan Woerdense fotografen via Volksuniversiteit Woerden.

De afwisselende expositie wordt in herinnering opgedragen aan cursist Patrick Jordan. Ook hij maakte deel uit van de groep tot aan zijn plotselinge overlijden in april 2009. Zijn beste foto, een indrukwekkend beeld van knotwilgen in het Linschoterbos, neemt dan ook een speciale plek in tijdens de tentoonstelling.

De galerie is geopend op woensdag van 9.00-17.00 uur, zaterdag van 10.00-17.00 uur en op afspraak. De opening van de expositie is vrijdag 22 januari om 20.00 uur. De fotografen zijn op de opening aanwezig.Patrick Jordan, Knotwilgen, Linschoterbos
Patrick Jordan, Knotwilgen, Linschoterbos


22 januari 2010 - 6 februari 2010

Fotogalerie Dies Groot
Nieuwstraat 25
3441 EA Woerden
0348-410385
diesgroot@hetnet.nl

Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Patrick Jordan
Peter Kok
Daniëlle Verweij
Arno van den Bergh
Jeanette van Kesteren
Sylvia van Halm
Thomas Douqué
Jos Francke
Erik Meenks
Marianne den Engelsman
Co Geelkerken
Didi Mooiman
Mariëtte van Waard
Hans van Ommeren

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Hijab Unravelled
24 oktober 2020 - 10 december 2020, Naarden-Vesting
Hijab Unravelled
Twilight Zone, Museum Boymans Van Beuningen
24 oktober 2020 - 21 november 2020, Amsterdam
Twilight Zone, Museum Boymans Van Beuningen
Blauwdrukken van Nederlandse Wieren
16 oktober 2020 - 22 november 2020, Rotterdam
Blauwdrukken van Nederlandse Wieren
Mukayu
1 oktober 2020 - 21 november 2020, Amsterdam
Mukayu

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl