Party People

12 januari 2019 - 28 juli 2019

Centraal in de expositie staan twee generaties uitgaanscultuur waarbij actuele ontwikkelingen in de Rotterdamse uitgaansscène worden gekoppeld aan de periode waarin het allemaal begon: de jaren '90.

Xiang Yu Yeung, Party People
Xiang Yu Yeung, Party People (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Party People is een underground feest van herkenning voor ieder feestbeest of vervend clubber die ooit een stap in het Rotterdamse uitgaansleven heeft gezet.Uniek aan deze expo is dat deze volledig tot stand is gekomen door de input en medewerking van mensen uit de scene. Meer dan 50 stylisten, Dj's, Vj's, performers, rappers, spoken word artiesten, winkels en merken werkten mee waaronder vele bekende namen zoals Ronald Molendijk, Isis Vaandrager, Ferry Corsten, Geert Mul, Jeff Solo, Pietra Ligura, Michel de Hey, Paul Elstak, Lucien Foort, Ted Langenbach, Gyz La Rivière, Fleur Kolk, Derek Otte, Beau Zwart, Monique van Heist en Frank Dros.

In de expo zal de bezoeker allerlei facetten van uitgaan beleven. Denk hierbij aan de flyers, de doorhost, DjBooth, de clubs, de festivals, het podium, de dansvloer, mode en subculturele stijlen in de uitgaansscène maar ook aan de beruchte afterparty en natuurlijk aan de Rotterdamse Party People zelf.

"De expo werkt als een reis door de Rotterdamse nacht en zet een spotlight op de talenten van Rotterdam", aldus Vera Korsten, hoofd marketing & communicatie. Voor deze expo en de randprogrammering wordt samengewerkt met de authentieke Rotterdamse makers. Party-icoon Ted Langenbach en woordkunstenaar Derek Otte zoomen als gastcuratoren in op de Rotterdamse underground scène van eind jaren '80 en begin jaren '90. De periode waarin een Dance-House-HipHop cultuur van (inter)nationale betekenis opkomt in Rotterdam. Dj & festivalorganisator Frank Dros en fotografe Naomi van Heck, kenners van en spelers in de huidige uitgaanscène, zoomen in op de actualiteit. Muziek, mode, fotografie, video, graphics, literatuur, spoken word, performance, art en design komen samen in een expositie vormgegeven door Studio VollaersZwart.

12 januari 2019 - 28 juli 2019

Museum Rotterdam
Rodezand 26
3011 AN Rotterdam
010-2176750
info@museumrotterdam.nl
www.museumrotterdam.nl
De openingstijden van het museum zijn dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Xiang Yu Yeung
Daniëlle van Ark
Gerard Wessel
en anderen

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Industriële foto's
online expositie,
Industriële foto's
Portfolio Wim Stolwerk
portfolio, Vinkeveen
Portfolio Wim Stolwerk
On the Road | Slow Happiness
5 januari 2021 - 11 februari 2022, Enschede
On the Road | Slow Happiness

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl