13 maal ParallaX

3 december 2009 - 28 januari 2010
Fotocollectief ParallaX is in 2006 opgericht door 7 oud-cursisten van de cursus fotografie van Mamuze. De groep enthousiasten en gedreven amateur-fotografen is inmiddels uitgegroeid tot 14 leden afkomstig uit Epe, Vaassen, Apeldoorn, Heerde en Wapenveld, waarvan er dertien in De Ring exposeren.

ParallaX is een collectief van gelijkgestemden, die een zeer uiteenlopende manier van werken beoefenen. Het ene groepslid maakt uitvergrotingen van foto’s, terwijl een ander het eindresultaat laat drukken op canvas of op een aluminium plaat plakt.

Het primaire doel van het collectief is, technisch goede foto’s te maken, ieder in een eigen stijl en met een persoonlijke keuze van de onderwerpen, zowel op locatie in binnen- en buitenland, als in de studio. Ook worden er door het collectief fotoshoots georganiseerd en wordt er deelgenomen aan workshops.

Door eenmaal in de twee weken bij elkaar te komen en het organiseren van allerlei activiteiten, trachten zij elkaar te stimuleren, te inspireren en door middel van discussies hun werk opbouwend te bekritiseren, waarbij zowel de creatieve, inhoudelijke kant als de technische aspecten de revue passeren. Op deze manier willen zij progressie brengen in hun werk.

De leden maken hun foto’s zowel in zwart-wit als in kleur. Zij maken gebruik van digitale technieken, waarbij sommigen hun foto’s digitaal nabewerken, maar ook wordt er nog ambachtelijk te werk gegaan met een ouderwetse vergroter en geëxperimenteerd met inwerking van licht op een ondergrond, die chemisch is behandeld. Regelmatig wordt, in z.g. doe-avonden, geëxperimenteerd met verschillende fotografische technieken.

Met deze expositie willen de exposanten laten zien waar zij mee bezig zijn en waartoe zij instaat zijn. Dertien maal een verschillende visie in één expositie.Dennis Dekker
Dennis Dekker (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)


3 december 2009 - 28 januari 2010

De Ring
Markt 14
8161 CL Epe
0578-678787
info@deringepe.nl

Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Marjolein Banis
Ria van den Bosch
Henkjan Brouwer
Dennis Dekker
Bert van Joolen
Ernst Hartwich
Henk van Huffelen
Yvonne Lievense
Klazien van Marle
Henk Rem
Dukkie Peterzon
Caroline Schelvis
Debby van Wijngaarden

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!







Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
Huntenkunst
20 mei 2022 - 22 mei 2022, Ulft
Huntenkunst

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl