Niet echt

17 februari 2012 - 30 april 2012
Expositie met geabstraheerde en impressionistische fotobeelden van Pim Westerweel. Fotograaf Pim Westerweel heeft altijd al de neiging gehad om de werkelijkheid van het fotografische beeld te manipuleren. Deels om toe te voegen, deels om weg te laten. Hij doet dat om de fantasie van de toeschouwer te prikkelen.

Het is eigenlijk begonnen toen hij een reportage moest maken van een ontwerper van gordijnstoffen. Deze designer haalde zijn inspiratie uit structuren van bijvoorbeeld een doorgesneden rode kool, boomschors en verdroogde kleigrond. Pim Westerweel is toen ook begonnen met dessins te ontwerpen op fotografische basis. Hij fotografeerde structuren, maakte micro-opnamen, manipuleerde deze en zette het ontstane beeld in rapport. Eerst voor tapijten (van de eerste 10 werden er direct 6 verkocht), later voor gordijnstoffen en kadopapier. Aanvankelijk ging hij zelf langs de fabrikanten maar later had hij een agent die zijn ontwerpen aan de man bracht in Finland, Zweden, Frankrijk, Duitsland en ook Nederland. Na diens plotselinge overlijden is Westerweel gestopt met ontwerpen omdat hij zelf geen zin meer had om met zijn dessins op pad te gaan.

Zo’n 400 fotografische dessins bleven in de kast liggen. Een gedeelte van deze wonderlijke lichtspelingen, vervaardigd in de donkere kamer op Cibachrome, hangen nu aan de wand in zijn galerie aan de Bollelaan. De nooit eerder geëxposeerde werken krijgen ingelijst een totaal andere uitstraling. Ook hangen er z.g. fotopeintures, dia’s uit zijn archief die als digitaal palet dienst doen voor zijn lichtschilderingen. Het zijn impressionistische landschappen en bloemen die hij vervaardigd in een maximum oplage van 10 stuks per formaat. In tegenstelling tot zijn weer opnieuw opgepakte analoge fotografie op film en in de donkere kamer afgedrukte vergrotingen in zwart/wit zijn deze allemaal in kleur. Formaten van 50x50 cm. tot 100x150 cm.

De expositie start op 17 februari, maar als u een fotobloemetje met Valentijnsdag cadeau wilt geven kunt u bellen met de galerie.Pim Westerweel
Pim Westerweel (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)


17 februari 2012 - 30 april 2012

Vintage Photo Naarden
Bollelaan 4
1411 JW Naarden
035-6943108, 06-54303031
pimwfoto@xs4all.nl
www.vintagephotonaarden.nl
De galerie is op afspraak geopend.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Pim Westerweel

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

... van Tijd & Eeuwigheid ...
26 februari 2021 - 2 april 2021, Oosterhout
... van Tijd & Eeuwigheid ...
Solitaire
, online expositie
Solitaire
Landschappen
, online expositie
Landschappen
Veerkracht
1 februari 2021 - 31 maart 2021, Venlo
Veerkracht
Portretten
, online expositie
Portretten
Symbolen van klimaatverandering en hoop
, online expositie
Symbolen van klimaatverandering en hoop
Fotocollectief Utrecht
, online expositie
Fotocollectief Utrecht
Webinar met Rogier van 't Slot
3 maart 2021 (20.00 uur), Online
Webinar met Rogier van 't Slot
The Music I Saw
, online
The Music I Saw
Three Little Birds
28 januari 2021 - 4 april 2021, Amsterdam
Three Little Birds

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl