Mississippi, 25 years later

Het is precies vijfentwintig jaar geleden dat fotograaf Aernout Overbeeke in opdracht van het tijdschrift Avenue langs de Mississippi reisde. Aernout maakte een serie over de mensen en dorpen langs deze op één na langste rivier van de Verenigde Staten. Hij begon bij Lake Itasca, Clearwater Country, waar de rivier ontspringt en vervolgens reed hij zuidwaarts, tot waar de Mississippi zich bij de Golf van Mexico voegt, voorbij New Orleans. Met een Linhoff panoramacamera maakte Aernout een serie van prachtig gedetailleerde foto’s. De inwoners en hun leefomgeving waren menselijk en onbevangen geportretteerd. De reeks van deze zeer diverse foto’s gaf een mooi tijdsbeeld, maar oogde tegelijkertijd heel fris.

Zijn dochter, de fotograaf Teska Overbeeke, maakt nu dezelfde reis met hetzelfde begin- en eindpunt. Daarbij neemt ze het dagboek van haar moeder, die Aernout destijds vergezelde, mee als leidraad. Hoewel ze op hetzelfde punt begint, zal zij haar eigen weg volgen naar aanleiding van haar ontmoetingen en verhalen. De foto’s zullen haar kijk op het land en de mensen weergeven. Het werk van haar vader is de reden dat zij ook het vak van fotograaf heeft gekozen. Teska heeft er voor moeten vechten een eigen richting te bepalen en een eigen handschrift te ontwikkelen. Recent is het haar opgevallen dat haar vaders serie juist dicht bij haar manier van werken staat. Naast de visies van deze twee fotografen op dit gebied langs de Mississippi, laat de dubbeltentoonstelling ons zien welke grote veranderingen tussen 1988 en nu hebben plaatsgevonden of waar de tijd heeft stil gestaan.

Aernout Overbeeke (1951) assisteerde Ed van der Elsken aan het begin van zijn carrière, maakte reportages voor internationale tijdschriften als the New York Times en Conde Nast Traveler en solotentoonstellingen in musea waaronder tweemaal in het Cobra Museum. Zijn werk is opgenomen in diverse publieke collecties waaronder die van het Stedelijk Museum Amsterdam, het Groninger Museum en het Los Angeles County Museum of Art (LACMA). Teska Overbeeke (1980) studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, Den Haag. Ze heeft projecten in Tanzania gefotografeerd en werkt voor tijdschriften als Elle, Red en Opzij.

De opening van de expositie is zaterdag 17 augustus om 16.00 uur.

De openingstijden van de galerie zijn woensdag t/m zondag van 11.00-18.00 uur.Teska Overbeeke, Girl with Binoculars, Natchez, MS. 2013
Teska Overbeeke, Girl with Binoculars, Natchez, MS. 2013 (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)


17 augustus 2013 - 31 augustus 2013

Galerie Rademakers
KNSM-Laan 291
1019 LE Amsterdam
020-6225496
info@rademakersgallery.com
www.rademakersgallery.com
@RademakersArt (twitter)
De galerie is geopende donderdag t/m zondag van 12.00-17.00 uur.

Er is werk te zien van
Aernout Overbeeke
Teska Overbeeke

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Freckles & More
11 juli 2020 - 27 september 2020, Zutphen
Freckles & More
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
18 juli 2020 - 20 september 2020, Heerenveen
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl