The Virgin Collection

14 december 2015 - 31 maart 2016

Pressroom, de cocktailbar en restaurant van het INK Hotel, presenteert een deel van The Virgin Collection van de Amerikaanse celebrity fotograaf Oscar Abolafia. Abolafia had in de jaren 60, 70 en 80 de groten der aarden voor zijn camera en bouwde een archief op van vele duizenden foto's. Politieke beroemdheden als de Kennedy's en kunstenaars als Andy Warhol, tot sterren als Michael Jackson en Elizabeth Taylor.

Oscar Abolafia, Jack Nicholson
Oscar Abolafia, Jack Nicholson

Hoewel de New Yorkse fotograaf inmiddels al 80 jaar oud is, exposeerde hij begin dit jaar pas voor het eerst Amsterdam kreeg de wereldprimeur. The Virgin Collection is een selectie van het meest iconische werk. De beelden die Abolafia maakte zijn vaak niet eens geposeerd. We zien grootheden als Jack Nicholson, Bette Davis,Diana Ross en Audrey Hepburn op intieme momenten tijdens premières, feesten en backstage. De werken zijn allemaal afkomstig uit het New Yorkse appartement van de fotograaf - de schatkamer waar alle foto's tot op de dag van vandaag keurig, gecatalogiseerd bewaard zijn gebleven.Oscar Abolafia (1935), nazaat een belangrijke Spaans Joodse immigranten familie uit de 15e eeuw, groeide op in New York. Zowel hijzelf als zijn broer Louis wisten daar naam voor zichzelf te maken: Oscar als fotograaf, Louis als kunstenaar. Bij het grote publiek verwierven zij samen veel bekendheid, toen zijn broer Louis in 1968 opging als Naked Candidate voor het Amerikaanse presidentschap en Oscar verantwoordelijk was voor het naaktportret op de campagneposter. Ook wisten zij samen kunstenaar Salvador Dalí ervan te overtuigen om live in een installatie van een plastic bubbel op een podium van Lincoln Center in New York City te gaan staan schilderen. In 1970 trouwde Oscar in Nederland met zijn Hollandse liefde Joke. Tot op de dag van vandaag wonen zij samen in New York.

14 december 2015 - 31 maart 2016

INK Hotel Amsterdam
Nieuwezijds Voorburgwal 67
1012 RE Amsterdam
020-6545730
info@gan-baroo.com
www.mgallery.com

Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Oscar Abolafia

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Max Pinckers - Double Bind
26 november 2021 - 13 maart 2022, Antwerpen
Max Pinckers - Double Bind
Pink Floyd - The Nico van der Stam Archives
fotoboek (verschijningsdatum 1 december),
Pink Floyd - The Nico van der Stam Archives
Indian Photo Festival
19 november 2021 - 19 december 2021, Hyderabad (India)
Indian Photo Festival

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl