Stroming

31 januari 2016 - 6 maart 2016

Museum Het Petershuis toont de komende weken onder de titel Stroming werk van twee kunstenaars, een schilderes en een fotografe. Een deel van het geëxposeerde werk hebben zij samen gemaakt.

Marieke Opmeer
Marieke Opmeer (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Mimi van Bindsbergen is schilderes. Zij onderzoekt nadrukkelijk welke toegevoegde waarde zij kan creëren door samenwerking met andere kunstenaars en het gebruik van meer technieken. Met fotografe Marieke Opmeer werkt zij aan het thema Watervrouwen, waarbij fotografie en schilderkunst zijn gecombineerd.'Onze watervrouwen zijn heel magisch en sprookjesachtig,' zegt Van Bindsbergen. In haar solowerk maakt ze ook gebruik van bewegend beeld, geluid en licht. Ze beschrijft de totstandkoming van haar kunstwerken als volgt: 'Als een archeoloog loop ik door het landschap en zoek naar de dieptes en lagen van de tijd. Het landschap als achtergebleven en voorbij verhaal. Wat kan de grond vertellen? Al mijn zintuigen worden gebruikt. Ik loop en voel de sfeer, ik proef en raak aan.' Al die verzamelde indrukken liggen ten grondslag aan haar schilderijen. 'Voor mij is belangrijk dat het doek een bepaalde kracht uitstraalt.'

Mimi en Marieke geven op zaterdag 20 februari van twee tot vier uur in het museum een workshop over hun thema De Watervrouw. Deelnemers kunnen dan zelf een kunstwerkje maken met een combinatie van foto's en acrylverf. Belangstellenden kunnen zich tot 9 februari opgeven via mimivanbindsbergen@yahoo.co.uk. De kosten voor deze workshop zijn 25 euro.

31 januari 2016 - 6 maart 2016

Museum Het Petershuis
Niersstraat 2
6591 CB Gennep
0485-514400
petershuis@planet.nl
www.museumhetpetershuis.nl
Het museum is geopend woensdag t/m zondag van 13.30-17.00 uur, toegang tot het museum is gratis.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Mimi van Bindsbergen (kunstschilder)
Marieke Opmeer

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
Huntenkunst
20 mei 2022 - 22 mei 2022, Ulft
Huntenkunst

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl