(On)Zichtbaar

29 januari 2010 - 28 februari 2010
Fotodok start het nieuwe jaar met de internationale groepstentoonstelling (On)Zichtbaar met werk van de fotografen Ivo van der Bent (Nederland), Raphaël Dallaporta (Frankrijk), Tina Enghoff (Denemarken), Charles Fréger (Frankrijk) en Eva Hofman (Nederland).

Fotografie staat synoniem voor het kaderen van de wereld, dat wat wel en dat wat niet in beeld is gebracht bepaalt onze perceptie van een foto. In (On)Zichtbaar gaat het niet alleen over dat wat er buiten het kader valt, maar over dat wat afwezig is en tegelijkertijd toch gevoelsmatig zeer aanwezig in de foto. Als kijker moet je zoeken naar waar het eigenlijk om draait bij deze foto’s.

De verlepte planten die Ivo van der Bent fotografeerde tonen niet alleen de dringende behoefte aan water en een handje kunstmest. De Parijse gevels die Raphaël Dallaporta laat zien blijken meer te verbergen dan we in eerste instantie zouden kunnen vermoeden. Tina Enghoff fotografeerde kamers, bedden, banken - soms ordelijk en netjes, soms vies, kaal en overhoop gehaald - maar wat zeggen deze foto’s ons? Als kijker word je nieuwsgierig gemaakt naar de personen achter de maskers van Charles Fréger, maar misschien is het in dit geval juist niet belangrijk wie degene is die vanachter het masker doordingend naar ons tuurt. De sporen van feesten die Eva Hofman in haar werk laat zien zijn waarschijnlijk nog het meest herkenbaar voor de kijker. De rommel die overblijft als iedereen vetrokken is en het aantal lege flessen geven vaak direct aanwijzingen over de aard en geslaagdheid van het feest.

Het kijken naar (On)Zichtbaar zal vooral veel vragen oproepen. Waar kijk ik naar? Gaat het in deze foto’s om meer dan wat ik zie? En... hoe kom ik daar achter? (On)Zichtbaar vraagt de kijker te achterhalen welk verhaal er wordt verteld, dat wat onzichtbaar toch aanwezig is.

Op vrijdag 19 februari geeft Charles Fréger een lezing om 20.00u in het centrum van Utrecht (locatie wordt later bekend gemaakt). De lezing kost 7,50 euro (2,50 korting voor studenten). Reserveren is verplicht en kan via reserveren@fotodok.org.

De openingstijden van de expositie zijn donderdag t/m zondag van 12.00-18.00 uur. De opening van de expositie is op donderdag 28 januari 2010 vanaf 17.30 uur.Tina Enghoff
Tina Enghoff


29 januari 2010 - 28 februari 2010

Fotodok
Van Asch van Wijckskade 28
3512 VS Utrecht
info@fotodok.org
www.fotodok.org
De openingstijden van Fotodok zijn woensdag t/m zondag van 12.00-17.00 uur, entree is 4 euro, studenten 3 euro en gratis voor kinderen t/m 12 jaar.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Ivo van der Bent
Raphaël Dallaporta
Tina Enghoff
Charles Fréger
Eva Hofman

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

... van Tijd & Eeuwigheid ...
26 februari 2021 - 2 april 2021, Oosterhout
... van Tijd & Eeuwigheid ...
Solitaire
, online expositie
Solitaire
Landschappen
, online expositie
Landschappen
Veerkracht
1 februari 2021 - 31 maart 2021, Venlo
Veerkracht
Portretten
, online expositie
Portretten
Symbolen van klimaatverandering en hoop
, online expositie
Symbolen van klimaatverandering en hoop
Fotocollectief Utrecht
, online expositie
Fotocollectief Utrecht
Webinar met Rogier van 't Slot
3 maart 2021 (20.00 uur), Online
Webinar met Rogier van 't Slot
The Music I Saw
, online
The Music I Saw
Three Little Birds
28 januari 2021 - 4 april 2021, Amsterdam
Three Little Birds

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl