Stay Healthy

Het Nederlands Fotomuseum presenteert drie werken van Paulien Oltheten: Stay Healthy (2020), Meanwhile I'm doing exercise (2017) en Kapitalism (2016). De presentatie is een combinatie van actueel werk en de recente aankoop van het project Meanwhile I'm doing exercise, waar het werk Kapitalism thematisch bij aansluit.

Paulien Oltheten, Stay Healthy (part 1), 15 video fragmenten, 2020, Courtesy the artist
Paulien Oltheten, Stay Healthy (part 1), 15 video fragmenten, 2020, Courtesy the artist (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Het werk Stay Healthy gaat in op de actualiteit. Het publieke domein staat in 2020 plotseling in een ander perspectief. Stay Healthy is een serie van 15 korte videoportretten, waarin Oltheten een verscheidenheid aan interpretaties en omgangsvormen tussen personen in Amsterdam en omgeving laat zien.Het Nederlands Fotomuseum heeft met particuliere bijdragen nieuw werk kunnen aankopen. Het gaat om audiovisueel werk van 25 videofragmenten en honderd foto's, waarmee Pauline de toeschouwer meeneemt op een visuele reis door Albanië, Macedonië, Griekenland, Servië, Hongarije, Oostenrijk en Duitsland, waarin ze kleine, poëtische menselijke gebaren vastlegt over de belangrijke politieke gebeurtenissen die op de achtergrond plaatsvonden. Filmbeelden, stills en foto's wisselen zich in dit audiovisuele werk af.

Paulien Oltheten observeert in haar werk de manier waarop mensen zich in de openbare ruimte gedragen en bewegen. Deze observaties legt ze vast door gebruik te maken van fotografie en film. Met de thematiek en haar behoefte om continu te reflecteren op de wereld, sluit haar werk naadloos aan bij het collectiebeleid van het Nederlands Fotomuseum.

Deze aankoop is mogelijk gemaakt dankzij de Fotomuseum Collectors Council. Meanwhile I'm doing exercise (2017) is de derde aankoop die het museum met hun bijdrage deed. Eerder dit jaar zijn twee aankopen bekendgemaakt; The Migrant van Anaïs López en zeven sleutelwerken van Charlotte Dumas.

In de video Kapitalism toont Paulien Oltheten drie Grieken op leeftijd die ieder afzonderlijk stoppen bij een specifiek parkbankje voor hun gymnastiekoefeningen. Op het bankje staat het woord Kapitalism. De combinatie van een graffitikreet en stramme bewegingen werkt op de lachspieren. Maar er is ook commentaar in te lezen: stil protest, onverschilligheid, verbeten trots. De man en het bankje zijn meer dan een ochtendritueel.

1 juni 2020 - 30 augustus 2020

Nederlands Fotomuseum
Wilhelminakade 332
3072 AR Rotterdam
010-2030405
info@nederlandsfotomuseum.nl
www.nederlandsfotomuseum.nl
@NL_Fotomuseum (twitter)
Het museum is geopend dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur.

Er is werk te zien van
Paulien Oltheten

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Freckles & More
11 juli 2020 - 27 september 2020, Zutphen
Freckles & More
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
18 juli 2020 - 20 september 2020, Heerenveen
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl