Natuur

De expositie in 't Olde Maat Uus laat van 19 december t/m 14 februari 2016 natuurfoto's zien uit de Kop van Overijssel, gemaakt door Philip Friskorn, Ronald Messemaker en Klaas van der Veen.

Philip Friskorn
Philip Friskorn (diashow met meer beelden)

Philip Friskorn (1945) is geboren in Zwolle. Vanaf zijn jongste jeugd is hij geïnteresseerd in vogels, met name eksters. In 1993 vestigde Philip zich als freelance fotograaf-schrijver op het gebied van natuur, milieu en recreatie. Een paar jaar later verhuisde hij naar Oldemarkt. Een Nationaal Park als achtertuin, geweldig! De liefde voor de natuur en daarbij de natuurfotografie lopen als een rode draad door zijn leven en vonden in woord en beeld met regelmaat de weg naar tijdschriften en boeken.Ronald Messemaker (1969) is geboren in 's-Gravenhage en werkt sinds 1993 als boswachter in De Wieden. Zijn passie voor natuur werd hem al met de paplepel ingegoten. Zijn interesse in fotograferen kwam tijdens het reizen. Vele landen werden bezocht om zoveel mogelijk vogelsoorten waar te nemen. Het weidse landschap van Nationaal Park Weerribben Wieden met z'n hooilanden, kolkjes, trekgaten, rietvelden en moerasbos maken dit landschap voor Ronald een dankbaar onderwerp om te fotograferen.

Klaas van der Veen (1941) is geboren in Bloemendaal en woont sinds 1977 in Giethoorn. Hij is een oprechte amateur, iemand die de fotografie uit liefhebberij beoefent. Hij houdt van Giethoorn, het eigene van de streek en de natuur; dat wil hij in zijn werk laten uitkomen.

Zondagmiddag 27 december is het museum extra sfeervol, dan zullen er verhalen worden voorgelezen voor kinderen. De expositie verhuist in februari naar Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster.

19 december 2015 - 14 februari 2016

't Olde Maat Uus
Binnenpad 52
8355 BT Giethoorn
0521-362244
info@oldemaatuus.nl
www.oldemaatuus.nl
@OldeMaatUus (twitter)
Het museum is vanaf Pasen tot en met de herfstvakantie (en in de kerst en voorjaarstvakantie) dagelijks geopend, maandag t/m zaterdag van 11.00-17:00 uur en zondag 12.00-17.00 uur. Na de herfstvakantie tot Pasen is het museum buiten de schoolvakanties enkel geopend op zondag van 12.00-17.00 uur. Op eerste en tweede kerstdag, oud- en nieuwjaarsdag is het museum gesloten.

Er is werk te zien van
Philip Friskorn
Ronald Messemaker
Klaas van der Veen

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Druppels
28 januari 2020 - 23 maart 2020, Hoorn
Druppels
Beautiful Square
3 februari 2020 - 3 april 2020, Amsterdam
Beautiful Square
Hoek van Holland
1 februari 2020 - 24 mei 2020, Rotterdam
Hoek van Holland

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl