NOWHERE - Imagining The Global City

2 juli 2021 - 3 oktober 2021

Het Nederlands Fotomuseum presenteert, in samenwerking met Paradox, NOWHERE - Imagining The Global City van fotograaf Frank van der Salm. Stedenbouw als expressie van onze tijd vormt de basis van het werk van fotograaf Frank van der Salm. Over de hele wereld richt Van der Salm al 25 jaar zijn camera op het stedelijke landschap in de breedste zin. Esthetiek speelt een belangrijke rol in zijn werk. Ze is het middel waarmee hij de stedelijke wereld waarin wij leven kritisch bevraagt en verbeeldt.

Frank van der Salm, Link, 2004
Frank van der Salm, Link, 2004 (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Met deze overzichtstentoonstelling van zijn werk biedt het Nederlands Fotomuseum een podium aan een fotograaf die met zijn consequente werkwijze een eigen visie geeft op de werkelijkheid. En tegelijkertijd wil het museum een licht werpen op de betekenis van artificiële intelligentie voor (het verzamelen van) fotografie. De tentoonstelling bestaat uit twee radicaal verschillende delen: in een door artificiële intelligentie gestuurde videowand van 18 meter lang, zijn de 241 werken uit Van der Salms oeuvre opgenomen in een dynamisch geheel. Maar achter de wand heerst museale stilte: dit is het domein van de fysieke werken.

Het opsporen en duiden van de kritische betekenis in een oeuvre is gewoonlijk het domein van de curator. Voor NOWHERE deelt curator Bas Vroege van Paradox die rol met artificiële intelligentie. Met artificiële (of kunstmatige) intelligentie kan de computer patronen herkennen in ongestructureerde gegevens en deze gebruiken om zelf beslissingen te nemen. In NOWHERE worden nieuwe verbanden in 25 jaar fotografie gezocht met behulp van artificiële intelligentie.2 juli 2021 - 3 oktober 2021

Nederlands Fotomuseum
Wilhelminakade 332
3072 AR Rotterdam
010-2030405
info@nederlandsfotomuseum.nl
www.nederlandsfotomuseum.nl
Het museum is geopend dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Frank van der Salm

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

GOTH - Designing Darkness
16 oktober 2021 - 18 april 2022, Den Bosch
GOTH - Designing Darkness
Foam 3h - 15 jaar talent uit de collectie
15 oktober 2021 - 5 december 2021, Amsterdam
Foam 3h - 15 jaar talent uit de collectie
In de hoofdrol Chas Gerretsen
15 oktober 2021 - 22 april 2022, Rotterdam
In de hoofdrol Chas Gerretsen

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl