Now or Never

20 februari 2010 - 7 maart 2010
Het is een goede traditie van het Gemeentemuseum/GEM om eens in de twee jaar aandacht te besteden aan jonge kunstenaars afkomstig van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag. Het GEM heeft voor Now or Never elf aanstormende talenten geselecteerd, die allen in 2009 afstudeerden aan de oudste academie van Nederland. Het is een gemengde expositie maar er is ook veel fotografie te zien.

Tijdens de opening zal kunstenaar Zoe Reddy een van haar befaamde performances opvoeren en zal dj-collectief FNNNN het feest naar een swingend hoogtepunt voeren.

Paul Beumer (1982) maakt kleurrijke schilderijen die doen denken aan glas-in-lood ramen. Klassieke schrijvers als Virginia Woolf en Gustave Flaubert zijn een grote inspiratiebron met hun tastbare verhalen over voorbije tijden. In 2009 was hij een van de genomineerden voor de Koninklijke Prijs voor schilderkunst en was zijn werk te zien in de daaraan gekoppelde tentoonstelling in het Paleis op de Dam.

Stephan van den Burg (1974) bekijkt de wereld om zich heen op zoek naar verborgen of nieuwe, alternatieve betekenissen. In zijn karakteristieke tekeningen (gemaakt met potlood en plakband) geeft hij beelden uit de media of de dagelijkse dingen om hem heen een nieuwe bestemming. Tegelijkertijd zal zijn werk te zien zijn in Kunstcentrum Diepenheim.

Irene Cécile (1981) maakte voor haar afstuderen het nutteloos leuke fotoboek Als je goed kijkt zitten ze overal. Handleiding tot een speelser leven. De foto s brengen een glimlach om je lippen en maken je bewust van het feit dat geluk in de meest alledaagse situaties te vinden is. Bij het fotoboek hoort een installatie, waarin dezelfde foto’s centraal staan.

Nare Eloyan (1988) speelt in haar installaties met de toegankelijke taal van strips en cartoons. Met haar schetsen, geborduurde portretten en tekeningen wil Eloyan de beschouwer het gevoel geven dat deze het goed voor elkaar heeft. In ieder geval beter dan de helden en anti-helden die de hoofdrol spelen in het universum dat zij creëert.

Eva Hofman (1977) zet de grote behoefte van de ‘gewone man’ om ontdekt te worden in de schijnwerpers. De foto’s in haar project 0,0067% (de kans dat je de talentenjacht X-factor wint) laten enerzijds de troosteloze locaties van deze talentenjachten zien en anderzijds de jury’s die de talenten uit de grote kudde middelmatigheid moet herkennen.

Veniamin Kazachenko (1982) zal een monumentale wandschildering maken in een van de tentoonstellingszalen van het GEM. De eerste week van de tentoonstelling zullen zijn bezigheden nog te bezichtigen zijn.

Kasia Klimpel (1970) speelt met de cliché-foto’s van natuurverschijnselen die overal aanwezig zijn. Beelden van prachtige zonsondergangen, heldere nachten met een volle maan en verre horizonnen verwerkt ze tot abstracte papieren werken.

Christian Kryl (1979) heeft een grote fascinatie voor glamour. Hij zocht de ‘the rich and famous’ op in het mondaine St Moritz en maakte daar schitterende portretten en foto’s van de omgeving.

Natascha Libbert (1973) fotografeert in haar serie Take me to the Hilton het onvermogen van de mens om zich te handhaven in de gecultiveerde, onpersoonlijke werkelijkheid van hotels en vliegvelden. De serie verscheen eerder in het NRC Handelsblad Magazine. Milou Rabe’s (1984) ruimtelijke installaties verwarren en intrigeren door de combinatie van licht en bestaande objecten. Ze zetten de kijker aan tot nadenken en tot beter kijken naar zijn of haar omgeving. Haar werk was dit jaar te zien in Scheltema, Leiden in een expositie van kunstenaars die ge nspireerd zijn door Theo van Doesburg.

Zoe Reddy (1986) neemt in haar performances en video’s de schizofrene menselijke identiteit, of in ieder geval die van haar zelf, als uitgangspunt. Zij won in 2009 de Stroom aanmoedigingsprijs.

Het museum is geopend dinsdag t/m zondag van 12.00-18.00 uur.Eva Hofman
Eva Hofman


20 februari 2010 - 7 maart 2010

Gemeentemuseum/GEM
Stadhouderslaan 43
2517 HV Den Haag
070-3381133
info@gem-online.nl
Het museum is geopend dinsdag t/m zondag van 11.00-18.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Paul Beumer
Stephan van den Burg
Irene Cécile
Nare Eloyan
Eva Hofman
Veniamin Kazachenko
Kasia Klimpel
Christian Kryl
Natascha Libbert
Zoe Reddy

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

... van Tijd & Eeuwigheid ...
26 februari 2021 - 2 april 2021, Oosterhout
... van Tijd & Eeuwigheid ...
Solitaire
, online expositie
Solitaire
Landschappen
, online expositie
Landschappen
Veerkracht
1 februari 2021 - 31 maart 2021, Venlo
Veerkracht
Portretten
, online expositie
Portretten
Symbolen van klimaatverandering en hoop
, online expositie
Symbolen van klimaatverandering en hoop
Fotocollectief Utrecht
, online expositie
Fotocollectief Utrecht
Webinar met Rogier van 't Slot
3 maart 2021 (20.00 uur), Online
Webinar met Rogier van 't Slot
The Music I Saw
, online
The Music I Saw
Three Little Birds
28 januari 2021 - 4 april 2021, Amsterdam
Three Little Birds

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl