(No) Privacy

Hoe zichtbaar willen we eigenlijk zijn? En hoeveel invloed hebben wij zelf nog op de verspreiding van onze (visuele) informatie?

Tomas van Houtryve, Blue Sky Days
Tomas van Houtryve, Blue Sky Days (diashow met meer beelden)

De huidige netwerksamenleving, waarin we worden overspoeld door nieuwe technologische mogelijkheden, biedt kansen en bedreigingen die vragen om bezinning.Vanuit een caleidoscopische blik op het thema privacy word je uitgedaagd om een eigen positie in te nemen in het actuele en urgente debat over privacy. Of het nu gaat om de inzet van drones, surveillance camera’s, het delen van informatie via internet, de toenemende bevoegdheden van de overheid om te beschikken over onze data. Het besef groeit dat we de grip op onze privacy kunnen kwijtraken. (No) Privacy toont werk van (inter)nationale fotografen en andere beeldend kunstenaars.

De tentoonstelling is een combinatie van werk van fotografen uit alle delen van de wereld, samengebracht op meerdere buitenlocaties in de stad waaronder het Domplein en in de tentoonstellingsruimte van FOTODOK. In aanvulling op de tentoonstelling is er een uitgebreid randprogramma voor dialoog en verdieping, waaronder de Opening op 6 september tijdens het Uitfeest, de start van het Utrechtse culturele seizoen, het Privacy Cafe en de Fotoboekenclub.

Gastcurator voor deze tentoonstelling is Jenny Smets. Smets is freelance curator. Sinds 2013 is zij werkzaam voor World Press Photo als lid van de Raad van Toezicht en trainer. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor de fotografie in Vrij Nederland.

6 september 2015 - 25 oktober 2015

Fotodok
Lange Nieuwstraat 7
3512 PA Utrecht
info@fotodok.org
www.fotodok.org
@fotodok_org (twitter)
De openingstijden van Fotodok zijn woensdag t/m zondag van 12.00-17.00 uur, entree is 4 euro, studenten 3 euro en gratis voor kinderen t/m 12 jaar.

Er is werk te zien van
Tomas van Houtryve
Jan Koster
Daniel Mayrit
Simon Menner
Friedrich Ebert
Yann Mingard
Maarten Tromp
en anderen

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Works in Color
10 april 2020 - 28 juni 2020, Amsterdam
Works in Color
Photographic Paintings
19 mei 2020 - 27 juni 2020, Eersel
Photographic Paintings
Being Human
5 september 2020 - 3 januari 2021, Den Haag
Being Human

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl