Leasedochters en donorvaders

20 september 2013 - 6 oktober 2013
Heb je een sterke band met iemand die geen familie van je is? Stuur dan een foto van jullie beiden naar het fotoproject No Family. De foto wordt meteen geprint en onderdeel van een expositie in Galerie Weesperzijde in Amsterdam. Het project vindt plaats in het kader van de eerste landelijke Fotoweek, van 20-29 september. Als je geen foto hebt, kun je langskomen om samen op de foto te gaan. Elke dag tussen 14.00-17.00 uur staat er een andere fotograaf voor je klaar. Ook die foto wordt opgehangen en je krijgt een printje mee. Stuur in via www.nofamily.nu, waar je ook alle informatie aantreft.

Op 29 september is de expositie compleet. Fotografe Frederieke Jochems presenteert die dag om 16.00 uur het verzamelde werk op feestelijke wijze. Maar je bent al eerder welkom om te komen kijken, elke dag van 12.00-19.00 uur. Na de Fotoweek is de expositie nog te zien van 2-6 oktober van 12.00-19.00 uur.

De fotografen die de No Family’s portretteren zijn Eddy Posthuma de Boer, Jutka Rona, Pieter Boersma, Els Zweerink, Ton Hendriks, Gijsbert Hanekroot, Bob Bronshoff, Barend Fieret, Janneke Aronson en Michiel Spijkers. Van allen is ook eerder gemaakt werk te zien dat binnen het thema past. Peter de Ruiter zwermt die week door stad en land om niet-familieleden te portretteren, die vanaf de gebruikte Samsung Galaxy-camera direct naar de expositieprinter van Epson worden gemaild.

Thema Fotoweek: Kijk! Mijn familie
Het thema van de Fotoweek is Kijk! Mijn familie. Maar familie kent veel vormen. Het klassieke gezin met een vader, moeder, en een stel kinderen is nog steeds de norm, terwijl er steeds meer alternatieve familierelaties bestaan; stiefouders, halfzusjes, adoptiebroertjes, donorvaders, sponsorkinderen, pleegmoeders, leasedochters of zelfs een eenpersoons-familie met of zonder huisdier. Hier gaat het om in No Family, een initiatief van Galerie Weesperzijde en uitgeverij PixelPerfect in samenwerking met Epson Nederland, Samsung en Plan Nederland.Janneke Aronson
Janneke Aronson (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)


20 september 2013 - 6 oktober 2013

Galerie Weesperzijde
Weesperzijde 94
1091 EK Amsterdam
020-4622390
galerie@weesperzijde.nl

Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Eddy Posthuma de Boer
Jutka Rona
Pieter Boersma
Els Zweerink
Ton Hendriks
Gijsbert Hanekroot
Bob Bronshoff
Barend Fieret
Janneke Aronson
Michiel Spijkers

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
Huntenkunst
20 mei 2022 - 22 mei 2022, Ulft
Huntenkunst

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl