Parallelle Werelden

Na 35 jaar werkzaam geweest te zijn in de gezondheidszorg pakte Nico Punt in 2013 een oude hobby op, fotografie. Van 40 jaar geleden - analoog, negatief-film, zwart-wit, donkere kamer onder de trap-, naar nu - full-frame digitale sensor, kleur, pixels, beeldbewerking en printer op tafel - maakt hij een sprong in de tijd. Zijn waarnemend oog is nog hetzelfde en heeft een voorkeur voor vlakken en lijnen in het (ook stedelijke) landschap.

Nico Punt
Nico Punt (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Wandelend op het strand van Schiermonnikoog: de ruimte, de leegte, de horizon, geaccentueerd, niet verstoord, door enkele verweerde houten palen in gelid; alles in de pasteltinten van de natuur.Struinend langs voormalige Achterhoekse fabriekspanden: een zelfde leegte, een zelfde ruimte in de sobere rustgevende repeterende raamlijsten en de gestrekte horizontale lijnen, in aardse baksteen- tinten ... waar tenminste de architect zich bij de renovatie heeft kunnen inhouden.

De fabrieken liggen er verlaten bij, zo zonder arbeiders. Waar ooit machines gilden en stampten nu hoogstens een vermoeden van een restant menselijke aanwezigheid. Je hoort alleen de wind fluiten rond de gebouwen. Ook op het strand slechts aan de horizon nietig 'n mens, 'n zandkorrel ... en de eeuwige ruisende cadans van de golven.

Het zijn voor Nico parallelle, verwante werelden onder dezelfde hemel.

8 april 2017 - 21 mei 2017

Foto21Bredevoort
‘t Zand 21
7126 BG Bredevoort
0543-452006
info@foto21bredevoort.nl
www.foto21bredevoort.nl
De galerie is geopend woensdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Nico Punt

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

PAN in perspectief
25 november 2020 - 28 november 2020, Naarden
PAN in perspectief
The Living Room
23 november 2020 - 23 december 2020, Amsterdam
The Living Room
The Rolling Stones - Unzipped
20 november 2020 - 28 februari 2021, Groningen
The Rolling Stones - Unzipped

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl