NCRV Fotowedstrijd

Tijdens de feestelijke opening op 1 oktober zijn in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum de winnaars bekendgemaakt van de NCRV Fotowedstrijd Samen op de wereld, in jouw buurt. Mascha van Lynden tot Oldenaller uit Klazienaveen wint de eerste prijs. De jury is unaniem over haar foto Triathlon in Klazienaveen. Mascha wint met haar foto een iPad 3 en de NCRV Foto Trofee. Uit het juryrapport: ‘De foto is gemaakt in de woonplaats van de fotograaf en voldoet dus helemaal aan het thema Samen op de wereld, in jouw buurt. Technisch is de foto goed. Het beeld is erg mooi. Iedereen kijkt een andere kant op terwijl men toch ‘samen’ aan de wedstrijd deelneemt. Als je naar deze foto kijkt, kun je bijna horen wat er gaat gebeuren. Triathlon in Klazienaveen valt op, omdat hij anders dan anders is’.

De tweede prijs is voor Carina Dumais uit Vlissingen. Carina wint met haar foto Gezellig shoppen een Hotel Cadeau Card van Weekendjeweg.nl, ter waarde van 300 euro. Frank Tauran uit Eelde krijgt de derde prijs voor zijn foto BBQ in het Noorderplantsoen. Hiermee wint hij een tweejarig abonnement op Zoom.nl en een cameratas. Nico Alsemgeest uit Schipluiden is de winnaar van de extra prijs. Hij heeft, volgens de jury, met zijn foto Kroeg met sfeer op de meest originele manier het thema in beeld gebracht. Nico wint met zijn foto een schilderij van kunstenaar Art Blanco.

Juryvoorzitter Joris Linssen: ‘De NCRV heeft als motto Samen op de wereld. In de fotowedstrijd hebben we mensen gevraagd om juist dichtbij huis te kijken, in hun eigen buurt. Dat levert vele, en soms zeer verrassende, inkijkjes in de Nederlandse samenleving op. Van propvolle spetterbaadjes en buurtfeesten tot het samen beoefenen van sport.’

Uit de duizend inzendingen heeft een vakjury, bestaande uit NCRV-presentator Joris Linssen (juryvoorzitter), documentair fotograaf Suzanne Liem, NCRV’s Radio 2-presentator Sander Guis en portretfotograaf Rogier Veldman de twintig mooiste foto’s geselecteerd. Deze zijn te zien op de bijbehorende expositie in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, op het Mediapark in Hilversum.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk.Mascha van Lyden tot Oldenaller
Mascha van Lyden tot Oldenaller (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)


2 oktober 2012 - 4 november 2012

Beeld en Geluid Instituut
Mediapark, Sumatralaan 45
1217 GP Hilversum
035-6773434
receptie@beeldengeluid.nl
www.beeldengeluid.nl
@BeeldenGeluid (twitter)

Er is werk te zien van
Mascha van Lynden tot Oldenaller
Carina Dumais
Frank Tauran
Nico Alsemgeest
en anderen

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Freckles & More
11 juli 2020 - 27 september 2020, Zutphen
Freckles & More
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
18 juli 2020 - 20 september 2020, Heerenveen
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl