Surface Verge

5 maart 2016 - 9 april 2016

C&H art space presenteert Surface Verge, de eerste solotentoonstelling van Natasha Gornik in Nederland.

Natasha Gornik
Natasha Gornik

Bij BDSM (Bondage, Discipline, Sadisme, Masochisme) wordt er meestal flink wat druk uitgeoefend op het lichaam. Over het algemeen is er een gever en een ontvanger. Wanneer de huid van de ontvanger geraakt wordt met een bepaalde hoeveelheid druk, trekt het bloed uit de haarvaten. Hierdoor verbleekt de huid een korte tijd, totdat het bloed weer terug stroomt en het oppervlak in de oorspronkelijke staat terugkeert. Zo wordt ieder spoor van druk op de huid een vergankelijk kunstwerk op het lichaam. Een beet heeft tandafdrukken tot gevolg. Een tik laat een kortstondige handafdruk achter op het getroffen vlak. Een touw drukt een patroon in de huid.Natasha Gornik (Chicago, 1976) woont en werkt in Brooklyn, New York. Tijdens haar studie aan het Columbia College Chicago stapte ze voor het eerst in de kink cultuur. Sindsdien heeft ze buitenstaanders een blik geboden op deze gesloten groep door middel van fotografie, films en artikelen. Haar fotografische werk is onder meer getoond in galeries in New York, Los Angeles en Parijs, en opgenomen in tijdschriften als Vogue Japan en Art Review. Dit is de eerste keer dat Gorniks werk in Nederland te zien zal zijn.

Surface Verge is de nieuwste fotoserie van Natasha Gornik, waarin ze de menselijke huid verkent. Wanneer druk wordt uitgeoefend op de huid, tijdens een klap bijvoorbeeld, verwijden de bloedvaten zich. De huid kleurt rood door deze toename van bloed in het bedreigde gebied. Afhankelijk van de kracht van de klap, kan de roodheid langer aanblijven en zelfs blauw worden.

In Surface Verge ligt de focus niet op de oorzaak van deze bloeduitstortingen, maar op het effect ervan. Het gebruik van monochromatische fotografie benadrukt de texturen en de patronen op de huid. Rood wordt zwart, terwijl de bloedeloze huid juist lijkt op te lichten. Door Natasha's camera wordt het lichaam een canvas waarvan het oppervlak verandert door tactiliteit.

De opening van de expositie is op 5 maart van 17.00-19.00 uur.

5 maart 2016 - 9 april 2016

C&H art space
2de Kostverlorenkade 50
1053 SB Amsterdam
020-7530964
info@ch-artspace.com
www.ch-artspace.com
De openingstijden van de galerie zijn donderdag t/m zaterdag van 11.00-18.00 uur en op afspraak.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Natasha Gornik

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Max Pinckers - Double Bind
26 november 2021 - 13 maart 2022, Antwerpen
Max Pinckers - Double Bind
Pink Floyd - The Nico van der Stam Archives
fotoboek (verschijningsdatum 1 december),
Pink Floyd - The Nico van der Stam Archives
Indian Photo Festival
19 november 2021 - 19 december 2021, Hyderabad (India)
Indian Photo Festival

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl