Nasty Women Amsterdam

Meer dan 220 nasty women (m/v) uit 27 landen meldden zich met bijna 300 kunstwerken aan voor Nasty Women Amsterdam. De curatoren hebben uiteindelijk 230 kunstwerken geselecteerd die voor een prijs van maximaal 200 euro verkocht zullen worden. Daaronder ook gevestigde namen als Tinkebell, Barbara Broekman, en Sarah Maple met een primeur.

Trudy Giordano, TheJoker
Trudy Giordano, TheJoker (diashow met meer beelden)

Amsterdam is 1 van de 45 locaties waar Nasty Women Art Exhibition wordt georganiseerd. New York was de eerste stad die zich vlak voor de inauguratie met een anti-Trump expositie liet horen. Hierna volgden al snel andere steden. Elke sister show is gebaseerd op hetzelfde principe: de aanleiding is Trump, maar het doel is een tegengeluid laten horen, en als kunstenaars solidariteit tonen.Nasty Women staan voor gelijke rechten van vrouwen, LGBTQ, van iedereen. De kunst wordt gedoneerd en de opbrengst gaat naar hands-on organisaties die opkomen voor de groepen die door Trump CS verder onder druk worden gezet. Amsterdam mocht in deze beweging natuurlijk niet ontbreken, de stad die internationaal bekend staat als vrij, gay friendly en tolerant.

Op zaterdag 4 maart van 16.00 tot 20.00 uur is de feestelijke opening. Er zijn tekeningen, schilderijen, grafiek, foto's, sculpturen, objecten, video, muziek en performance van bekende en minder bekende kunstenaars. De opbrengst gaat volledig naar het goede doel: Women on Waves, COC Amsterdam en She Decides, het abortusfonds dat minister Ploumen heeft opgericht als reactie op Trump's schrappen van steun aan meisjes en vrouwen in ontwikkelingslanden.

De expositie is verder geopend op 5, 9, 10, 11, 12 maart van 14.00-17.00 uur en op afspraak.

4 maart 2017 - 12 maart 2017

Josilda da Conceição Gallery
Wormerveerstraat 15
1013 SJ Amsterdam
06-44184409
josilda@daconceicao.nl
www.lokaalwv15.com

Er is werk te zien van
Trudy Giordano
Geertje Geertsma
Sarah Maple
Jak Beemsterboer
en vele anderen

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Works in Color
10 april 2020 - 28 juni 2020, Amsterdam
Works in Color
Photographic Paintings
19 mei 2020 - 27 juni 2020, Eersel
Photographic Paintings
Being Human
5 september 2020 - 3 januari 2021, Den Haag
Being Human

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl