Verlicht MIJ 2018. Nachtlandschappen

1 december 2018 - 24 februari 2019

Het nachtlandschap is al eeuwenlang een fascinatie voor kunstenaars. Het mysterieuze moment waarop de dag eindigt en de lucht zich vult met schemering spreekt tot de verbeelding van velen. We zien bij de gratie van licht. Kleur bestaat uit licht. Waarneming is licht. Maar hoe vang je het licht? En hoe vang je het licht in het donker?

Sjoerd Knibbeler, Lunacy, Modell E (2017)
Sjoerd Knibbeler, Lunacy, Modell E (2017) (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

IJsselstein transformeert in de donkere wintermaanden tot een nachtlandschap, met de Gerbrandytoren als stralend herkenningspunt. De ontsteking van de lichtjes in de 372 meter hoge zendmast is een feestelijk moment voor de stad. Voor Museum IJsselstein is dit een belangrijke aanleiding om een jaarlijks terugkerende tentoonstelling over licht in de moderne en hedendaagse kunst te organiseren.In de tentoonstelling zijn werken samengebracht waarin de nacht een belangrijke rol speelt. Een spel tussen licht en donker, tussen het zichtbare en onzichtbare. Van maanlicht tot optische illusies en van contrasten tot de kleuren van het landschap: Verlicht MIJ 2018 toont nachtlandschappen in zijn verschillende verschijningsvormen.

Ook de zestiende-eeuwse Kasteeltoren is onderdeel van deze expositie. Hier zijn installaties van Matthijs Munnik te zien. Hij tovert de toren om in een spectaculair lichtlandschap. De Kasteeltoren is van woensdag t/m zondag te bezoeken met gratis toegankelijke rondleidingen vanuit het museum.

1 december 2018 - 24 februari 2019

Museum IJsselstein
Walkade 2-4
3401 DS IJsselstein
030-6886800
info@museumijsselstein.nl
www.museumijsselstein.nl
Het museum is geopend woensdag t/m zondag van 13.00- 17.00 uur. Het museum is gesloten op 24, 25 en 31 december, 1 januari, eerste paasdag en eerste pinksterdag. Het museum is geopend op tweede kerstdag, tweede paasdag en tweede pinksterdag.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Lieve Hendriks
Niek Hendrix
Sjoerd Knibbeler
Gabriel Lester
Matthijs Munnik
Astrid Nobel
Misha de Ridder
Anke Roder
Iqra Tanveer
Koen Vermeule
Evi Vingerling

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Industriële foto's
online expositie,
Industriële foto's
Portfolio Wim Stolwerk
portfolio, Vinkeveen
Portfolio Wim Stolwerk
On the Road | Slow Happiness
5 januari 2021 - 11 februari 2022, Enschede
On the Road | Slow Happiness

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl