Peking Dog

23 september 2017 - 1 januari 2018

Oprukkende hoogbouw en nieuwe snelwegen veegden een deel van de hutongs in Beijing van de kaart. De hutongs zijn eeuwenoude buurten met huizen rondom een binnenplaats. De hutongs zijn echter ontdekt door de opkomende midden- en bovenklasse die kleine huizen samengevoegen tot luxe residenties.

Morad Bouchakour, Peking Dog
Morad Bouchakour, Peking Dog

Sommige nieuwe en oude bewoners van de hutongs hebben een hond, terwijl anderen het nieuwste statussymbool introduceren; de auto. In Peking Dog maakt Morad Bouchakour de spanning tussen honden- en autobezitters subtiel zichtbaar. De foto's zijn ook gepubliceerd in het boek Peking Dog.Om zowel aan een westers als een Chinees publiek tegemoet te komen, begint het boek in het midden, van waar je links of rechts kan afslaan. De binnenkant van de gezeefdrukte omslag toont een collage gemaakt door Sasha O (een kunstenares uit Hong Kong), waarop aaneengeschakelde Chinese karakters afkomstig van online ruzies tussen honden- en autobezitters, een soort landkaart vormen van hutongs, omgeven door grotere structuren.

Het boek Peking Dog is vormgegeven door het grafisch ontwerpburo Lava. Bouchakour ontmoette deze ontwerpers in de hutongs van Beijing, waar ze met een mobiele ontwerpstudio rondreden. Het boek is uitgegeven door Lecturis (2013, 22.5 x 30 cm, 48 pagina's, 35 kleurenfoto's, gezeefdrukte omslag, oplage: 888, Ontwerp: Lava, Amsterdam/Beijing, Taal: Engels & Mandarijn, ISBN: 9789462260443, 24,95 euro).

De opening van de expositie is zaterdag 23 september om 16.30 uur.

23 september 2017 - 1 januari 2018

Piet de Gruyter
Van Limburg Stirumplein 4-6
1051 BE Amsterdam
020-4862887
piet@pietdegruyter.com
www.facebook.com/#!/pages/Frans-KLOS-Exposities/340791892615163
De openingstijden van Café de Gruyter zijn zondag t/m donderdag van 10.00-1.00 uur en vrijdag en zaterdag van 10.00-3.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Morad Bouchakour

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Industriële foto's
online expositie,
Industriële foto's
Portfolio Wim Stolwerk
portfolio, Vinkeveen
Portfolio Wim Stolwerk
On the Road | Slow Happiness
5 januari 2021 - 11 februari 2022, Enschede
On the Road | Slow Happiness

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl