Monsanto®: A Photographic Investigation

Op deze tentoonstelling van Mathieu Asselin is zijn fotografieproject te zien over het ontstaan, werkwijze en gevolgen van de bestrijdingsmiddelen van het Amerikaanse chemieconcern Monsanto in historisch perspectief.

Mathieu Asselin, Monsanto®: A Photographic Investigation
Mathieu Asselin, Monsanto®: A Photographic Investigation

Sinds 2018 is Monsanto in handen van het Duitse chemieconcern Bayer en zijn de financiële (aandeelhouders-) belangen nog groter geworden met alle consequenties voor boeren, bodem, milieu, flora en fauna.Mathieu Asselin beargumenteert zijn kritische invalshoek op de landbouwproducten en propagandatechnieken van Monsanto in een interview with Sunil Shah voor ASX American Suburb X , 24 Januari 2018: 'I think the work becomes much more interesting when you aren't trying to camouflage your point of view, these are not the right times for ambiguity, even in photography.'

Fotoblogger, fotograaf en curator Lewish Bush vat de essentie van Mathieu's project als volgt samen: 'Asselin's photographs become a sort of testament to what happens when the well-being of the future is traded for profit in the present, and specifically the consequences for those people who have to occupy that future, who are inevitable often the poor and the marginalized, the last people in other words who might own stocks in a company like Monsanto.'

Mathieu's werk is gepubliceerd in Foam, Liberation, Paris Match, Huck Magazine, the New Yorker Photo Booth en GEO Freitag. Het project Monsanto®: A Photographic Investigation is onder meer getoond op het fotografiefestival Les Rencontre d'Arles in Frankrijk en het Fotofestival Breda. Zijn master in fotografie behaalde Asselin op de ENSP École Nationale Supérieure de la Photography d'Arles in Frankrijk. Hij woont en werkt in Arles en Caracas.

29 juni 2019 - 31 augustus 2019

The Ravestijn Gallery
Westerdok 824
1013 BV Amsterdam
020-5306005, 06-16510221
info@theravestijngallery.com
www.theravestijngallery.com
De openingstijden van de galerie zijn maandag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur en zaterdag van 12.00-17.00 uur.

Er is werk te zien van
Mathieu Asselin

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Worlds, People, Places
4 december 2019 - 29 december 2019, Groningen
Worlds, People, Places
Cimarron
21 november 2019 - 4 januari 2020, Amsterdam
Cimarron
Drag Power - Gender, pride & glamour
3 november 2019 - 1 maart 2020, Apeldoorn
Drag Power - Gender, pride & glamour

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl