Resilience

Documentair fotograaf Mike Roelofs (1981) reisde in 2008 voor het eerst naar Roemenie om de levensomstandigheden van de Roma vast te leggen. Met de serie die uit deze reis voortkwam won hij de eerste prijs in de categorie Portretten-serie van de Zilveren Camera.

De meerderheid van de 2,4 miljoen Roemeense Roma leven onder schrijnende omstandigheden . Resilience is een project dat de individuele Roma aan het woord laat en daarmee de verschillen in levenswijze belicht. De titel wordt in de context van dit project gedefinieerd als de capaciteit van een individu zich aan problematische situaties aan te passen met behulp van mentale flexibiliteit en doorzettingsvermogen.

De benarde omstandigheden van de Roma worden in de fotografische documentaire Resilience van Mike Roelofs en antropologe Fanny Jol vertaald in beeld en tekst. Het kernonderwerp van dit visuele onderzoek, dat resulteerde in een boek en expositie, is het concept van de menselijke veerkracht.

Mike Roelofs:
Deze stugge en weerbarstige mensen hebben zo veel van zichzelf aan ons getoond. Ze vonden het belangrijk dat men een eerlijk beeld kreeg van hun situatie en manier van leven. We kwamen met heel veel vragen, we hebben nog steeds heel veel vragen, maar we hebben ook zeker antwoorden gekregen. Die antwoorden delen, dat is essentieel nu. Vooral met wat er in Frankrijk gebeurt. Het is tijd dat mensen de Roma leren kennen - niet als groep, maar als de individuen die zij zijn.

Mike Roelofs studeerde in 2007 af aan de Fotoacademie. Hij publiceert wekelijks in de Volkskrant, en werkt momenteel aan een boek over de wilde landschappen in Labrador, Canada. Zijn komende project zal zich richten op de Canadian Natives.

De opening van de expositie is op donderdag 22 december van 17.00-19.00 uur in aanwezigheid van de fotograaf.

De openingstijden van de galerie zijn maandag t/m donderdag van 10.00-16.00 uur en za van 13.30-16.00 uur. De galerie is gesloten van 23-27 december en van 30 december t/m 1 januari.Mike Roelofs
Mike Roelofs (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)


22 december 2011 - 28 januari 2012

Fotogalerie Eindhoven
Glaslaan 2 (Strijp S, SFJ gebouw, 2e etage)
5616 LW Eindhoven
040-4020790
infoein@fotoacademie.nl
@Fotoacademie (twitter)

Er is werk te zien van
Mike Roelofs

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

The Lobby Experience
, online expositie
The Lobby Experience
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
4 juli 2020 - 20 september 2020, Groningen
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl