Mijn Rotterdam

Mijn Rotterdam toont het verhaal van kinderen die opgroeien in gezinnen waar niet altijd ruimte is voor iets extra’s, zoals dans- en muzieklessen. Het Jeugdcultuurfonds Rotterdam maakt cultuurlessen voor deze gezinnen bereikbaar. Negen Rotterdamse kinderen brengen, samen met fotograaf Janine Schrijver, hun leefwereld op een eerlijke en onbevangen manier in beeld.

In de tentoonstelling zijn portretten te zien van de negen kinderen die door het Jeugdcultuurfonds zijn uitgenodigd om mee te werken aan Mijn Rotterdam. Janine Schrijver fotografeerde de kinderen op plekken in Rotterdam die voor hen een speciale betekenis hebben. Zoals de school van Kardelen, dit was haar laatste jaar hier want ze gaat verhuizen. Het is een plek met veel herinneringen. Of de begraafplaats vlakbij het huis van Yarlin, waar ze respect voelt voor de overledenen. Een plek waar de natuur mooi is en waar ze tot rust komt. Ook foto’s die de kinderen zelf hebben gemaakt, worden tentoongesteld. Een broche, gefotografeerd door Kiara, een woonkamer, vastgelegd door Victoria. De kinderen volgen voorafgaand aan de tentoonstelling fotoworkshops van Janine Schrijver en leren om voorwerpen en plekken op verschillende manieren te fotograferen. Ze spelen met belichting, camerastandpunt en kadrering en krijgen ook opdrachten om thuis aan de slag te gaan. Zo fotografeerden ze een week lang elke dag een voorwerp wat dierbaar voor hen is, een voorwerp met een bijzonder verhaal.

Jeugdcultuurfonds Rotterdam
Het Jeugdcultuurfonds Rotterdam geeft met de tentoonstelling Mijn Rotterdam aandacht aan de grote groep kinderen die opgroeit in Rotterdam in gezinnen waar de financiële mogelijkheden beperkt zijn. Om het voor kinderen tot en met 17 jaar mogelijk te maken zich in minstens één kunstdiscipline te ontwikkelen, steunt het fonds met een bijdrage voor lessen aan bijvoorbeeld een theaterclub, dansschool, kunstatelier of muziekvereniging.

Janine Schrijver
Al ruim 20 jaar speelt de verhouding tussen mensen en hun leefomgeving een belangrijke rol in het werk van de Rotterdamse fotograaf Janine Schrijver. Haar betrokken houding is terug te zien in de onderwerpkeuze en in de afstand die zij neemt tot haar onderwerp, dichtbij en zonder oordeel. Herinneringen en verlangen zijn belangrijke thema’s in haar werk.

De openingstijden van de Kunsthal zijn dinsdag t/m zaterdag 10.00-17.00 uur en zon- en feestdagen 11.00-17.00 uur.Janine Schrijver fotografeert Kardelen op het schoolplein van de Waalse School. Kardelen: ‘Ik kies deze plek omdat ik ga verhuizen en de foto is een herinnering aan mijn school.’
Janine Schrijver fotografeert Kardelen op het schoolplein van de Waalse School. Kardelen: ‘Ik kies deze plek omdat ik ga verhuizen en de foto is een herinnering aan mijn school.’ (diashow met meer beelden)


13 september 2014 - 5 oktober 2014

Kunsthal
Museumpark, Westzeedijk 341
3015 AA Rotterdam
010-4400301
communicatie@kunsthal.nl
www.kunsthal.nl
@Kunsthal (twitter)
De openingstijden van de Kunsthal zijn dinsdag t/m zaterdag 10.00-17.00 uur en zon- en feestdagen 11.00-17.00 uur.

Er is werk te zien van
Janine Schrijver

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Camino del deseo
11 januari 2020 - 9 februari 2020, Haarlem
Camino del deseo
still
10 januari 2020 - 26 februari 2020, Amsterdam
still
De amateur versus de professional, waar ligt de grens?
12 januari 2020 (12.00-13.00 uur), Rotterdam
De amateur versus de professional, waar ligt de grens?
Kom 'ns dichterbij
27 december 2019 - 30 december 2019, Meppel
Kom 'ns dichterbij

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl