Met andere ogen

In de Kloostergangen binnen het Stadhuis aan de Grote Markt tonen zeven fotografen van Kunstenaarsvereniging KZOD in juni en juli hun werk met als thema Verscheidenheid in Fotografie.

Eveline Hardeman
Eveline Hardeman (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

De foto’s van Rob van Bruggen (Haarlem) tonen jonge meisjes, bijna vrouwen met een pure, breekbare uitstraling, die qua lichtval op een klassiek wijze zijn vastgelegd. Een groot contrast met het werk van Steven Blad (Hoofddorp) die doen denken aan oude grottekeningen. Foto’s met als onderwerp: de natuur neemt over daar waar de mens zich terugtrekt.Het werk van Yvonne Kok (Haarlem) kan omschreven worden als een mix van foto’s, spuitbussen en digitale kunst waarbij Yvonne letterlijk ook voor goud gaat. Eveline Hardeman (Castricum) tekent, fotografeert en maakt z.g. stop-motionfilmpjes. Bij de foto’s voegt zij veelal elementen toe om het beeld een eigen verhaal te laten vertellen.

Odile Bosch (Haarlem) zoekt voor haar foto’s locaties waarin zij middels kleding of accessoires een geheel nieuwe werkelijkheid schept. Het resultaat: een wereld die bekend is en gelijkertijd bevreemdend.

Monique Dukker (Haarlem) en Annelies van Nieuwmegen (Driehuis) zijn beeldend kunstenaressen die beide gefascineerd zijn door oude gebouwen doch uit hun werk blijkt een geheel verschillende interpretatie en uitwerking. Waar Monique middels vereenvoudigen tot een geheel eigen abstract verhaal komt, toont Annelies ons via fotocollages op hout de schoonheid van bouwvallen.

Met andere ogen als titel van deze tentoonstelling poogt de bezoeker de alledaagse zaken om ons heen op andere wijze te bekijken. Een rondgang bij deze expositie maakt ons veelal deelgenoot van een wereld voorbij het direct waarneembare, waarbij gefotografeerde elementen soms uit hun oorspronkelijke context zijn gelicht. Kortom: een afwisseling van speels of diepgaand omgaan met het gefotografeerde materiaal.

Het werk van deze zeven beeldend kunstenaars is in de Kloostergangen te bezichtigen vanaf woensdag 10 juni tot en met vrijdag 31 juli, de openingstijden zijn gedurende de werkdagen vanaf 08.00 uur tot 17.00 uur.

10 juni 2015 - 31 juli 2015

Stadhuis Haarlem
Grote Markt 2
2011 RD Haarlem
023-5115115
antwoord@haarlem.nl
www.haarlem.nl
@gemeentehaarlem (twitter)

Er is werk te zien van
Rob van Bruggen
Steven Blad
Yvonne Kok
Eveline Hardeman
Odile Bosch
Monique Dukker
Annelies van Nieuwmegen

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

The Lobby Experience
, online expositie
The Lobby Experience
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
4 juli 2020 - 20 september 2020, Groningen
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl