Menselijk ingrijpen in landschap

In de expositie zijn werken van Karin Sijp Schutte, Jan Stammes, Theo Steemers en Eva Ulm te zien. De foto s zijn tot 11 november tijdens openingstijden van het gemeentehuis te bezichtigingen.

Karin Sijp Schutte
Ze is getroffen door een nieuwe stroming in de fotografie: ‘Miksang’. Het moment vastleggen zonder oordelen; fotograferen zonder gedachten, associaties. Lelijk of mooi is niet van belang. Een voorstelling mag intrigeren of verbazen maar moet altijd ‘echt’ zijn.

Jan Stammes
Creëert ‘landschappen’. Overgebleven verf in glazen verfpotjes mengt hij door naar nieuwe kleuren of laat hij schiften (olie en acryl door elkaar). Zijn foto’s roepen de suggestie van bestaande landschappen op. Stammes geeft zijn foto’s titels die refereren aan de bestaande omgeving.

Theo Steemers
is van oorsprong architect. Zijn achtergrond is herkenbaar in zijn onderwerpen. Het accent ligt op de snijvlakken van landschap, stedenbouw en architectuur. Hij zoekt naar vervreemdende confrontaties met situaties die vanzelfsprekend en alledaags lijken. Hij laat een serie foto s zien met als onderwerp de verstoringen in de kustlijn van Koggenland en omstreken.

Eva Ulm
De foto’s lijken op het eerste gezicht een toevallig karakter te hebben maar ze zijn tot in het uiterste bedacht. Daarvoor gebruikt ze ‘licht’: nooit de atmosfeer van het volle licht van rond het middaguur, maar die van het schermerlicht, het kunstlicht etc. Zij laat foto’s zien uit de serie Marokko. Het idee dat de afgebeelde mensen tegen hun zin gefotografeerd zijn (ze bedekken hun gezicht, lopen net weg) versterkt deze sfeer.Jan Stammes
Jan Stammes


5 september 2011 - 11 november 2011

Gemeentehuis Koggenland
Middenhof 2
1648 JG De Goorn
0229-548400
info@koggenland.nl

Er is werk te zien van
Karin Sijp Schutte
Jan Stammes
Theo Steemers
Eva Ulm

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

The Lobby Experience
, online expositie
The Lobby Experience
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
4 juli 2020 - 20 september 2020, Groningen
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl