Sterke meisjes en grote verhalen

9 mei 2009 - 5 juli 2009
De Noorderlicht Fotogalerie presenteert dit voorjaar veelbelovend noordelijk fotografietalent: de Groningse fotografen Arnoud Bakker en Mathieu Keuter. De ontwikkeling van hun kunstenaarschap kreeg het afgelopen jaar een extra impuls door deel te nemen aan het stimuleringstraject Nieuw Licht. De uitkomsten zijn een duo-expositie in de Noorderlicht Fotogalerie en de publicatie van hun eerste boek bij Noorderlichts eigen uitgeverij Aurora Borealis.

Arnoud Bakker (1972) is geobsedeerd door de idee van de ideale, allesomvattende vrouw, maar tegelijkertijd is daar het schrijnende besef dat zij niet bestaat. Zijn werk lijkt één grootse poging haar alsnog te scheppen en voor de eeuwigheid te behouden. Bakker maakt hele series portretten en opnamen van vrouwelijke naakten, in de hoop uit deze verzameling losse, in zichzelf perfecte elementen te destilleren. Ooit zullen deze, in een nieuwe samenstelling, de volmaakte schoonheid belichamen.

Mathieu Keuter (1978) zoekt voortdurend het avontuur in ‘het andere‘, het marginale. Hij begeeft zich in een wonderbaarlijke wereld van gangsters, krakers, reggae, graffiti en andere ruige aangelegenheden en weet toevallige ontmoetingen en gebeurtenissen tot iets heel bijzonders te verliteraturen. Met zijn camera registreert hij deze waargebeurde sprookjes en schrijft daarmee een persoonlijke geschiedenis in beelden.

De galerie is geopend op woensdag t/m zondag van 12-18u. Toegang is gratis.Arnoud Bakker
Arnoud Bakker (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)


9 mei 2009 - 5 juli 2009

Noorderlicht Studio
Akerkhof 12
9711 JB Groningen
050-3182227
info@noorderlicht.com
www.noorderlicht.com
De galerie is geopend woensdag t/m zondag van 12.00-18.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Arnoud Bakker
Mathieu Keuter

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Trapped in my body
, online expositie
Trapped in my body
New York, 1977-1985
10 april 2021 - 12 juni 2021, Amsterdam
New York, 1977-1985
Past Present Future
9 april 2021 - 30 mei 2021, Amsterdam
Past Present Future

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl