Fotoexpositie.nl
Exposities
Fotografen
Opleidingen
Nieuwsbrief
Linkpartners


Voorpagina > Exposities > Vathorst: The Big Picture
Vathorst: The Big Picture
Mattia Insolera

Periode
29 mei 2012 - 13 juli 2012

Locatie
Icoon
Leeghwater 1-3
3825 MR Amersfoort

Contactinformatie
telefoon: niet beschikbaar
fax: niet beschikbaar
e-mail: 033fotostadpubliciteit@gmail.com
website: www.icoonamersfoort.nl

De expositie van Mattia Insolera, Spaans-Italiaanse fotograaf en winnaar van de 2de prijs van de World Press Photo in 2009, wordt op 29 mei 2012 om 19.30 uur geopend in ICOON.

In het kader van de Internationale Fotografie Biënnale GRID 2012 | Amersfoort Fotostad kreeg Insolera de opdracht het leven in vinexwijk Vathorst vast te leggen. Insolera koos ervoor zich als voyeur in de wijk op te stellen en bewoners van Vathorst, in al haar diversiteit, vast te leggen tijdens de avondmaaltijd, of vlak daarna. Door in de huiskamer een flits te plaatsen, die tegelijkertijd flitst wanneer hij afdrukt, lijken de foto’s in scène gezet, maar dat is zeer zeker niet het geval. De schijnbaar geënsceneerde setting vormt een prachtig contrast met het toevallige van het voyeurisme.
Voor Solera gaat zijn werk in Vathorst over identiteit: wie zijn we? Mattia Insolera arriveerde op de dag na de mislukte onderhandelingen van het Catshuis. Geïnspireerd op deze politieke crisis en de crisis die op dit moment in zijn eigen land in alle hevigheid losbarst, vond hij het als kunstenaar van belang het begrip identiteit in Vathorst te verbeelden en het denken daarover aan te scherpen. Met een prachtige expositie als resultaat!

Mattia Insolera werd geboren in Bologna in 1977. Sinds 2005 heeft hij gefotografeerd voor toonaangevende bladen en kranten zoals onder andere : Esquire, Financial Times, Sportweek en Le Monde. Hij won meerdere prijzen en eervolle vermeldingen met als hoogtepunt de tweede prijs in de categorie Daily Life van de World Press Photo in 2009. Some of his images are conserved by the Nicephore Niepce Foundation in Chalon sur Saone.

De openingstijden van de expositie zijn maandag t/m woensdag van 13.30-17.30 uur, donderdag van 11.00-17.30 uur, vrijdag van 11.00-20.00 uur en zaterdag van 11.00-15.00 uur.

>>> Terug naar de exposities startpagina
 Suggesties    Adverteren    Contact    Disclaimer and Copyright