Architectuur Beleven met een Camera

Marja Driessens-Diessel en Steven Hannema exposeren architectuurfoto’s in de gang van het ABC. Het getoonde werk is een selectie van architectuurbeelden uit binnen- en buitenland van de afgelopen jaren, waarbij Marja en Steven elkaar regelmatig inspireerden en fotografisch uitdaagden. Zij trokken er samen of in groter groepsverband op uit, op zoek naar hun eigen kijk op bijzondere moderne architectuur en stedenbouwkundige hoogstandjes. Zo fotografeerden zij in Parijs (La Défense), Berlijn maar ook in Haarlem en omgeving.

Centraal in het geëxposeerde werk van Marja Driessens-Diessel en Steven Hannema staat de strakke lijnvoering waarbij de randen en hoeken van het beeld optimaal worden benut. Door daarbij de focus op details en spiegelingen te leggen ontstaat veelal een vervreemdend effect en is het object niet meer als zodanig herkenbaar maar juist wel de manier van kijken van de fotograaf.

Marja Driessens-Diessel (1958) raakte in 1992 na een technische cursus van Jon Voorsluis (Zoetermeer) en creatieve cursussen van Theo Janssen (Zoetermeer) gegrepen door de fotografische mogelijkheden van lijnen, vlakken en kleuren. Via workshops en bespreekavonden bij fotoclubs bleek zij een voorkeur te hebben voor de fotografische mogelijkheden van moderne architectuur, in het bijzonder bruggen en bouwwerken van de Spaanse architect Santiago Calatrava. Zij ontwikkelde een eigen, veelal herkenbare stijl, hierbij ge nspireerd door fotografen aangesloten bij FC59 Delft en Fotowerk Zoetermeer. Hier ontmoette zij ook Steven Hannema.

Steven Hannema (1962) raakte al op jonge leeftijd geïnteresseerd in de fotografie. Maar pas na het volgen van een cursus aan de Volksuniversiteit van Zoetermeer (1997) werd hij zich bewust van de creatieve mogelijkheden van de fotografie. Door deel te nemen aan de fotoworkshops van Theo Janssen, (Fotowerk Zoetermeer) heeft hij op een creatieve manier leren kijken naar zijn onderwerpen en kon hij zich ontwikkelen tot een beter fotograaf. Hannema heeft een voorliefde voor landschaps- en architectuurfotografie. Gestimuleerd door de stormachtige ontwikkelingen in de architectuur van de afgelopen decennia is zijn focus meer en meer komen te liggen op de moderne architectuur. Zijn foto’s kenmerken zich door een permanente zoektocht naar strakke lijnen, vlakken en patronen. Daarbij zorgt de werking van het licht op het object vaak voor een extra dimensie.Marja Driessens-Diessel, CAC Valencia
Marja Driessens-Diessel, CAC Valencia (diashow met meer beelden)


8 juli 2012 - 26 augustus 2012

ABC Architectuurcentrum
Groot Heiligland 47
2011 EP Haarlem
023-5340584
info@architectuurhaarlem.nl
www.architectuurhaarlem.nl
@ABCHaarlem (twitter)
Toegang tot het architectuurcentrum is 2 euro en de openingstijden zijn dinsdag t/m zaterdag van 12.00-17.00 uur en zondag van 13.00-17.00 uur.

Er is werk te zien van
Marja Driessens-Diessel
Steven Hannema


Vrienden van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!eyes on media

Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Gold and Silver
20 april 2018 - 10 juni 2018, Amsterdam
Gold and Silver
Dutch' Exposure
21 april 2018 - 19 mei 2018, Amsterdam
Dutch' Exposure
Afrotopia
14 april 2018 - 2 september 2018, Berg en Dal
Afrotopia

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl