Young & in Control

De foto-expositie Young & in Control van Marieke van der Velden is van 20 juni tot 2 juli 2016 te zien in het Atrium. Zilveren Camera Winnaar Marieke van der Velden portretteerde voor de expositie Young & in Control in Indonesië en Kenia jongeren met hun verhalen rondom seksualiteit en hun seksuele leven.

Marieke van der Velden
Marieke van der Velden (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

De expositie is op 20 juni geopend door Lilianne Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Bij de opening ging minister Ploumen in gesprek waarom het zo belangrijk is dat Nederland en de rest van de wereld blijft investeren in seksuele gezondheid en rechten.Ongeplande zwangerschappen, seksueel geweld, meisjes die worden gedwongen te trouwen met oudere mannen, seksueel overdraagbare infecties zoals HIV; in verschillende landen in de wereld zijn jongeren absoluut niet in controle wanneer het op hun seksualiteit en seksuele leven aankomt. Zelden hebben ze het recht noch de mogelijkheid om goed geïnformeerd en in vrijheid keuzes te maken over hun eigen lijf en seksuele leven.

In Nederland vinden we het recht om eigen keuzes te maken rondom onze seksualiteit een groot goed. Jonge mensen kunnen hun seksualiteit ontdekken, met de partner van hun keuze en op hun eigen tempo. Seksuele rechten zijn al jaren een export product in onze ontwikkelingssamenwerking. Lange tijd was Nederland hierin voorloper. Maar is ons land dat nog steeds? En als we dat willen blijven, wat betekent dat voor de besluiten van onze beleidsmakers? Hoe kan Nederland een zinvolle bijdrage leveren aan seksuele en reproductieve rechten van jongeren wereldwijd?

20 juni 2016 - 2 juli 2016

Atrium City Hall
Spui 70
2511 BT Den Haag
070-3533629
info@atriumcityhall.nl
www.atriumcityhall.nl
Het atrium van het stadhuis is geopend maandag t/m vrijdag van 7.00-19.00 uur, donderdag van 7.00-21.30 uur en zaterdag van 9.30-17.00 uur. Gesloten op zon- en feestdagen.

Er is werk te zien van
Marieke van der Velden

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Freckles & More
11 juli 2020 - 27 september 2020, Zutphen
Freckles & More
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
18 juli 2020 - 20 september 2020, Heerenveen
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl