Meteorologica: Observations van Marica Kolcheva

Mensen hebben zich altijd al bezig gehouden met het weer. We zijn afhankelijk van het weer voor onze gezondheid, ons eten en ons welzijn. Al sinds de tijd van de Babyloniërs en de oude Grieken zijn mensen gefascineerd door weersverschijnselen en hun weerslag op menselijke activiteiten.

Marica Kolcheva
Marica Kolcheva

'Iedereen praat over het weer.' Als meteorologische verschijnselen al zo vaak onze dagelijkse gesprekken en sociale ontmoetingen beheersen, kun je je voorstellen hoe belangrijk het weer is voor mensen van wie het bestaan ervan afhangt. De rol van het bestuderen van de atmosfeer is nog crucialer voor samenlevingen die te maken krijgen met gevaren voortkomend uit veranderingen in klimaat en omgeving, veroorzaakt door menselijke activiteiten. Een groter maatschappelijk bewustzijn en de beschikbaarheid van meer betrouwbare gegevens zorgen voor meer gebruikers van meteorologische informatie, wat tevens het belang daarvan benadrukt.Wat gaat er gebeuren met de atmosfeer? Hoe nauwkeurig kunnen we het weer voorspellen? Wat zijn de mogelijke scenario's?

De meteorologie - de wetenschap die zich bezighoudt met het meten, begrijpen en uiteindelijk voorspellen van het weer - levert een veelheid aan kennis op met intellectuele, culturele en sociale dimensies, artistieke impact en zelfs religieuze implicaties. Meteorologie is een onontkoombaar onderdeel van ons dagelijks leven, maar beseffen we voldoende hoe het werkt? De aard van het weer is chaotisch. Waarnemen, modelleren en de koppeling daartussen zijn essentiële onderzoeksmethoden voor de meteorologische wetenschap.

Observations is het eerste deel van een doorlopend visueel onderzoek naar de studie van de atmosfeer, waarbij we wetenschap zouden kunnen beschouwen als 'magie die werkt'. Marica Kolcheva streeft ernaar om meer zichtbaarheid te geven aan dit complexe en uiterst dynamische systeem. Kan een beter begrip van de meteorologische praktijk door middel van fotografie een rol spelen bij het overbrengen van weer- en klimaatinformatie?

Let op: deze presentatie volgt niet de normale openingsuren van FOTODOK, dus houd de website en social media van FOTODOK in de gaten voor de precieze openingstijden en aankomende evenementen die verband houden met dit project.

De officiële opening is 7 maart om 16.00 uur.

7 maart 2019 - 12 mei 2019

Fotodok
Lange Nieuwstraat 7
3512 PA Utrecht
info@fotodok.org
www.fotodok.org
@fotodok_org (twitter)
De openingstijden van Fotodok zijn woensdag t/m zondag van 12.00-17.00 uur, entree is 4 euro, studenten 3 euro en gratis voor kinderen t/m 12 jaar.

Er is werk te zien van
Marica Kolcheva

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Mediavrouwen
28 september 2019 - 31 december 2019, Hilversum
Mediavrouwen
In The Picture
8 september 2019 - 8 december 2019, Bergen NH
In The Picture
Congo Tales
14 september 2019 - 5 januari 2020, Zwolle
Congo Tales

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl