Het gezicht van 1018

30 september 2017 - 15 oktober 2017

Twee jaar lang fotografeerde Maria Heijdendael buurtgenoten voor het interactieve fotoproject Het Gezicht van 1018. Geholpen door de buurt ging ze de uitdaging aan om 1018 portretten in postcode 1018 te maken. Alle portretten zijn van 30 september t/m 15 oktober 2017 te zien in een tentoonstelling langs de grote straten van Amsterdam Centrum-Oost.

Maria Heijdendael
Maria Heijdendael (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

In mobiele studio's op locatie, zoals scholen, winkels, cafe's en parken, bracht Heijdendael de afgelopen jaren meer dan duizend mensen op de been. Vele ontmoetingen, interviews en portretten volgden. Van postbode tot haringman, van jong tot oud, van dakloze tot directeur, iedereen ging op de foto en werd geïnterviewd. Allemaal samen vormen ze Het Gezicht van 1018.Maria is nieuwsgierig naar mensen in de buurt. 'Ik vind het jammer dat je niet meer weet wie er in je straat wonen en we elkaar op straat niet meer gedag zeggen. Daar wilde ik verandering in brengen met de portretten. Uit de reacties maak ik op dat heel veel geportretteerden hun Amsterdamse buurt nog meer zijn gaan waarderen'.

Aanvankelijk wilde de fotograaf een veel kleiner project dat een jaar zou duren. 'Het is eigenlijk totaal uit de hand gelopen' vertelt Heijdendael lachend, 'Al die portretten en interviews kosten heel veel tijd. Uiteindelijk ben ik, en diverse mensen die me hielpen, dag en nacht met dit project bezig geweest. Maar van alle mooie portretten en verhalen krijg je ook veel energie'. Iedereen, ook de fotograaf zelf, werkte belangeloos mee aan Het Gezicht van 1018. Met crowdfunding via Voordekunst kon uiteindelijk de expo worden betaald.

Het eindresultaat van Het Gezicht van 1018 is een kilometerslange tentoonstelling die te voet of op de fiets te volgen is. Achter ramen van honderden huizen, winkels en kantoren zijn de portretten te zien van zaterdag 30 september tot en met zondag 15 oktober. De route volgt o.a. de Czaar Peterstraat en Funen, Wittenburgergracht, Marineterrein, Hoogte Kadijk en Entrepotdok, Weesperstraat, Roetersstraat en de Sarphatistraat. De expo is zeker niet alleen bedoeld voor mensen uit de buurt, maar voor alle Amsterdammers en liefhebbers van fotografie uit het hele land.

30 september 2017 - 15 oktober 2017

Amsterdam Centrum-Oost
Achter ramen van honderden huizen, winkels en kantoren
Amsterdam
www.hetgezichtvan1018.nl

Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Maria Heijdendael

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Portfolio Willem van den Hoed
online expositie,
Portfolio Willem van den Hoed
Echo's of Dusk | Paradise Lost
portfolio,
Echo's of Dusk | Paradise Lost
Ander Licht op Withoos
12 december 2021 - 8 mei 2022, Amersfoort
Ander Licht op Withoos

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl