Mango Season

Jenia Fridlyand maakte over een periode van twee jaar acht reizen naar Cuba - producent en exporteur van verse mango's - waarvan een beeldselectie wordt getoond. Van Raymond Meeks brengt de galerie een serie van vier individuele werken in gemengde techniek (positieve lithografische film, potlood, correctietape en inkt) op hergebruikt papier, waarvoor hij zich liet inspireren door de beelden van Fridlyand.

Jenia Fridlyand, Mango Season
Jenia Fridlyand, Mango Season (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Raymond Meeks (Columbia, Ohio, 1963) behoort tot een generatie Amerikaanse fotografen die de VS met frisse blik beschouwt en een scherp oog voor de rijke geschiedenis ervan koppelt aan de wens om verhalen te vertellen over de samenleving in ons huidige, onzekere tijdsgewricht. Dat levert beelden op die zeker niet provinciaals zijn, maar evenmin grootsteeds. Intiem en afstandelijk tegelijk. Meeks' oeuvre past in de traditie van Robert Adams en sluit aan bij dat van John Gossage, Alec Soth en Mark Steinmetz.Jenia Fridlyand (Moskou, 1975) is bewonderaar van dezelfde fotografen. Zij en Meeks ontmoetten elkaar enkele maanden voor ze aan haar serie over Cuba begon. Uit dat contact groeide vriendschap die leidde tot advies, feedback en begeleiding gedurende het hele Cuba-project. Wat de twee overeenkomstig hebben, is een gevoel van dankbaarheid voor deze wonderlijke wereld, dat zichtbaar is in hun werk.

Fridlyand - die als 13-jarige met haar ouders van de Soviet-Unie naar Amerika emigreerde - kijkt met de ogen van een buitenstaander naar de VS en met die van een ingewijde naar Cuba waarvan ze de nadagen van het communisme herkent. Dat levert een bijzondere visie op de geschiedenis van Cuba, gekatalyseerd door haar Soviet-ervaring en geïnspireerd door de tradities van de Noord-Amerikaanse fotografie.

Jenia Fridlyand verdeelt haar tijd tussen New York en de Hudson vallei, waar ze met haar familie een boerderij heeft. Over dat landleven publiceerde Fridlyand een boek, 'Entrance to Our Valley' dat in 2017 genomineerd werd voor de Paris Photo/Aperture First Photobook Award. Zij studeerde fotografie aan het Centre Iris en Université Paris VII en heeft een MFA van het University of Hartford's International Limited-Residency programma.

Ook Raymond Meeks woont en werkt in de Hudson vallei. Zijn werk is opgenomen in de collecties van de National Gallery of Art (Washington D.C.), De Bibliothèque Nationale de France en het George Eastman House. Zijn boek Halfstory Halflife (Chose Commune, 2018) was finalist voor de Paris Photo/Aperture Photobook of the Year Award. In 2020 ontving Meeks een Guggenheim Fellowship in Photography.

30 mei 2020 - 10 juli 2020

Galerie Wouter van Leeuwen
Hazenstraat 27
1016 SM Amsterdam
06-52031540
info@woutervanleeuwen.com
www.woutervanleeuwen.com
De galerie is geopend donderdag t/m zaterdag van 12.00-18.00 uur.

Er is werk te zien van
Jenia Fridlyand
Raymond Meeks

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Freckles & More
11 juli 2020 - 27 september 2020, Zutphen
Freckles & More
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
18 juli 2020 - 20 september 2020, Heerenveen
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl