Made in China

Tijdens de periode van Noorderlicht sluit galerie with tsjalling: zich aan bij het satellietprogramma van deze fotomanifestatie met de tentoonstelling Made in China van Johan Nieuwenhuize. Het project Made in China (2009-2010) is het resultaat van de artist in residency van de Haagse kunstenaar Johan Nieuwenhuize bij het Three Shadows Photography Art Centre in Beijing, van april tot en met juni 2009. Het project is een onderzoek naar (cultuur)goederen in het leven van mensen in China. Het combineert stillevens met zelfportretten.

De stillevens zijn voornamelijk gemaakt in de leefomgeving van migranten arbeiders in Beijing. Johan liet voor de zelfportretten zijn eigen kleding kopi ren door een Chinese kleermaker en kopieerde op zijn beurt het gedrag van de Chinezen.

Johan Nieuwenhuize(1980) behaalde in 2006 zijn bachelor fotografie aan de KABK te Den Haag. Hij exposeerde sindsdien onder andere in Den Haag, Rotterdam, in het Three Shadows Photography Art Centre in Beijing en in de Vleeshal in Middelburg. Nieuwenhuize werkte onder andere in opdracht voor de Koninklijke Schouwburg Den Haag, Volkskrant Magazine, NRC Handelsblad en Paradox.

Werk van Johan Nieuwenhuize is opgenomen in diverse kunstcollecties, onder andere in die van Heden, het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken, de Vrije Universiteit, Twynstra Gudde, Fotografisk Center Copenhagen en diverse particuliere collecties binnen en buiten Europa.

De openingstijden van de galerie zijn woensdag t/m vrijdag van 12.00-18.00 uur, zaterdag van 12.00-17.00 uur en op afspraak. Aansluitend op de tentoonstelling geeft Johan Nieuwenhuize op 15 oktober om 16 uur een lezing over het project in de galerie.Johan Nieuwenhuize
Johan Nieuwenhuize


9 september 2011 - 15 oktober 2011

Galerie with Tsjalling
Oosterstraat 23
9711 NN Groningen
06-44896856
info@withtsjalling.nl
@withtsjalling (twitter)

Er is werk te zien van
Johan Nieuwenhuize

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

The Lobby Experience
, online expositie
The Lobby Experience
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
4 juli 2020 - 20 september 2020, Groningen
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl