Anonymous Contacts

Voor Maarten van Schaik is intuïtie is de sleutel tot het werk dat hij maakt. Intuïtie is voor hem het punt waarop emotie en intellect samenkomen en er iets ongrijpbaars ontstaat,. Van Schaik zoekt naar wonderlijke en raadselachtige beelden, die samen een onverklaarbaar filmisch verhaal vormen.

Maarten van Schaik, Anonymous Contacts
Maarten van Schaik, Anonymous Contacts (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Maarten van Schaik: 'Ik ben altijd gefascineerd geweest door het idee van anonimiteit en verlatenheid. Ik beweeg me door de wereld, hopend op anonimiteit, hopend dat ik dat ik mezelf genoeg kan wegcijferen om te zien en vast te leggen wat de rest van de mensen, in beslag genomen door het hectische bestaan, niet kunnen zien. Ik ben daarbij niet geïnteresseerd in pure registratie of een feitelijke benadering van de dingen die ik fotografeer. De objecten, ruimtes en mensen die ik vastleg blijven gesluierd en bedekt. Ze zijn deel van een wereld waarin de scheidslijn tussen droom en werkelijkheid niet stabiel meer is; de tijd is diffuus geworden.'In zijn serie Anonymous Contacts combineert Maarten van Schaik nieuwe foto's met beelden uit zijn archief. Op deze manier onderzoekt hij de raakvlakken binnen zijn oeuvre. Het viel hem op dat stilte, anonimiteit en afzondering steeds terugkerende thema's in zijn werk zijn. De kleuren die hij gebruikt dragen daar aan bij: ze zijn levendig, maar brengen tegelijkertijd een verstilling en vervreemdend gevoel met zich mee. De kijker wordt meegenomen naar een andere realiteit; een zonderlinge wereld die zich schuilhoudt onder de oppervlakte van de 'echte wereld'.

Het werk van Maarten van Schaik werd eerder tentoongesteld bij het Fotofestival Naarden, Galerie Caroline O'Breen, Cloud gallery, Breed Art Studios en was onderdeel van het boek 'a photographer's journal' dat door Cloud gallery werd uitgegeven. Daarnaast werkt hij als fotograaf voor commercials voor FNV en Independer en geeft hij masterclasses voor jong talent.

De opening van de expositie is donderdag 7 juni van 17.00-20.00 uur. Tegelijkertijd opent in de galerie de expositie van Jitske Schols.

7 juni 2018 - 22 juli 2018

Galerie Caroline O'Breen
Hazenstraat 15
1016 SM Amsterdam
06-47104484
galerie@carolineobreen.com
www.carolineobreen.com
@CarolineOBreen (twitter)
De galerie is geopend woensdag t/m vrijddag van 12.00-18.00 uur en zaterdag van 13.00-18.00 uur.

Er is werk te zien van
Maarten van Schaik

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

The Lobby Experience
, online expositie
The Lobby Experience
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
4 juli 2020 - 20 september 2020, Groningen
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl