De herschepping van de Volgermeer

15 juli 2011 - 28 augustus 2011
Ter gelegenheid van het verschijnen van het boek De herscheppng van het Volgermeer worden de foto’s van Maaike Vergouwe geëxposeerd in de centrale hal van het Stadsarchief van Amsterdam.

In april dit jaar werd de sanering van de Volgermeer, even ten noorden van Amsterdam, afgesloten. Het is tot nu toe het grootste bodemsaneringsproject in de Nederlandse geschiedenis. Op de plek waar jarenlang chemisch afval is gestort, is nieuwe natuur gecreëerd. Fotografe Maaike Vergouwe volgde twee jaar lang de werkzaamheden in de Volgermeer op de voet. Het leverde indringende beelden op, met, dank zij haar groot formaat camera, een onvoorstelbare rijkdom van details. Journalist Cyriel van Rossum beschrijft aan de hand van persoonlijke getuigenissen de geschiedenis van het bodemsaneringsproject: het verhaal van de vervuiling, de zoektocht naar een oplossing, de onvoorstelbare inspanning om van een van de meest bezoedelde plekken van Nederland een paradijsje te maken. Het is een beeldend verhaal van schade, inspanning, spektakel en een onvoorstelbare ontknoping. Samen maken zij dit boek tot een uniek document, dat inspireert en informeert en een goed beeld geeft van natuurontwikkeling in een van de meest vervuilde gebieden van Nederland.

Het stadsarchief is geopend dinsdag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur en zaterdag en zondag 11.00-17.00 uur, gesloten op 1ste paasdag en 1ste pinksterdag. Toegangsprijs voor de tentoonstelling is 5 euro, kinderen tot 12 jaar gratis en van 12 tot 18 jaar 3 euro. Rembrandtkaart , Vrienden Stadsarchief gratis; Archiefpas, Stadspas, Museumkaart, Pas-65+, CJP toegang 3 euro.

De toegang tot de schatkamer en de hal van het stadsarchief is gratis. Het boek ‘De herschepping van de Volgermeer’ is uitgegeven door Sjaalman Media en onder andere te bestellen via Bol.com.Maaike Vergouwe
Maaike Vergouwe


15 juli 2011 - 28 augustus 2011

Stadsarchief Amsterdam - Haltentoonstelling
Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam
020-2511511
informatie@stadsarchief.amsterdam.nl
www.stadsarchief.amsterdam.nl
Het stadsarchief is geopend dinsdag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur en zaterdag en zondag 12.00-17.00 uur, gesloten op 1ste paasdag en 1ste pinksterdag. Toegangsprijs voor de tentoonstelling is 6 euro, kinderen tot 12 jaar gratis en van 12 tot 18 jaar 4 euro. Rembrandtkaart , Vrienden Stadsarchief gratis; Archiefpas, Stadspas, Museumkaart, Pas-65+, CJP toegang 4 euro. De toegang tot de schatkamer van het stadsarchief is gratis.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Zuijderwijk/Vergouwe

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Voorjaarssalon
3 maart 2021 - 11 april 2021, Den Haag
Voorjaarssalon
Winnaars Zilveren Camera aan het woord
30 maart 2021, online
Winnaars Zilveren Camera aan het woord
Imagination
, online expositie
Imagination
Journalistieke trouwfotografie in binnen- en buitenland
, online expositie
Journalistieke trouwfotografie in binnen- en buitenland
... van Tijd & Eeuwigheid ...
26 februari 2021 - 2 april 2021, Oosterhout
... van Tijd & Eeuwigheid ...
Solitaire
, online expositie
Solitaire
Landschappen
, online expositie
Landschappen
Veerkracht
1 februari 2021 - 31 maart 2021, Venlo
Veerkracht
Portretten
, online expositie
Portretten
Symbolen van klimaatverandering en hoop
, online expositie
Symbolen van klimaatverandering en hoop

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl