Schoenen in de spotlight

18 mei 2017 - 26 november 2017

De expositie Schoenen in de spotlight werd door Luuk Aarts gemaakt in opdracht van Theater De Leest ter gelegenheid het 20-jarig bestaan van het theater in schoenen- en leerstad Waalwijk. Er zijn foto's te zien van artiesten met de schoenen waarmee ze in het theater optreden.

Luuk Aarts
Luuk Aarts (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Luuk Aarts: "Ik koos voor een ongewoon perspectief: schoenen op de voorgrond, artiesten out of focus erachter. Voor dit ene moment hebben zij niet de hoofdrol, zijn ze eerder edelfigurant. De kijker voelt zich even op het verkeerde been gezet, moet nog eens extra naar de foto kijken, naar de mens, de schoenen. Hij vraagt zich af: waarom juist die schoenen? Bedenkt zijn eigen verhaal. Dat wordt bevestigd of ontkracht door het tekstkaartje bij elke foto. De 20 geportretteerden schreven een korte toelichting over hun relatie met dat specifieke schoenenpaar. Dat deden ze in hun eigen stijl, feitelijk, poëtisch, met zelfspot....
Inmiddels is een 2e serie Schoenen in de spotlight te zien. Daarvoor kwamen onder anderen Herman van Veen, Theo Maassen, Simone Kleinsma en Freek de Jonge naar mijn studio op de dag dat zij in De Leest optraden. Vaak had ik maar korte tijd om mijn werk te doen.De foto's hangen in de foyer van het theater zijn altijd tijdens de openingstijden te bezichtigen.

18 mei 2017 - 26 november 2017

Theater De Leest
Vredesplein 12
5142 RA Waalwijk
0416-334746
info@deleest.nl
www.deleest.nl
Het theater is op werkdagen geopend van 11.00-13.00 uur en tijdens voorstellingen en films.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Luuk Aarts

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Portfolio Willem van den Hoed
online expositie,
Portfolio Willem van den Hoed
Echo's of Dusk | Paradise Lost
portfolio,
Echo's of Dusk | Paradise Lost
Ander Licht op Withoos
12 december 2021 - 8 mei 2022, Amersfoort
Ander Licht op Withoos

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl